Ελλάδα

Έλληνας ιατροδικαστής θα εξετάσει τη σορό Κατσίφα - Σοκάρει η μαρτυρία γιατρού

Έγινε δεκτό το αίτημα για εξέταση της σορού από Έλληνα ιατροδικαστή του 35χρονου Κωνσταντίνου Κοτσίφα – Συγκλονίζει η μαρτυρία γιατρού: Τον έσερναν αιμόφυρτο και του έριξαν τη χαριστική βολή

Μετά από παρέμβαση του ελληνικού προξενείου θα εξεταστεί τελικά η σορός του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή, ωστόσο μαρτυρία γιατρού για το θάνατό του 35χρονου συγκλονίζει, καθώς αναφέρει ότι τον έσερναν αιμόφυρτο και τέλος του έριξαν τη χαριστική βολή.

Εγκρίθηκε, μετά από παρέμβαση του ελληνικού προξενείου, το αίτημα της οικογένειας για εξέταση της σορού του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή.

 

Η συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού

Συγκλονίζει η μαρτυρία του γιατρού Παντελή Πάπιτσα, ο οποίος είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα και από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Όπως τονίζει σύμφωνα με τον ιστότοπο iefhmerida.gr, εκτελέστηκε από Αλβανούς αστυνομικούς, επίσης όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν είχε τίποτα ψυχικά, μάλιστα ήταν απολύτως ισορροπημένος.

«Στο βουνό βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε - γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός”, κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή», λέει χαρακτηριστικά ο γιατρός. Επίσης, τόνισε ότι «δεν είχε τίποτα ψυχικά, ήταν απολύτως ισορροπημένος».

«Το μόνο, ας το πούμε έτσι σε παρένθεση, είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά», προσθέτει ο ίδιος.

Ο κ. Πάπιστας, σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν τις μέρες πριν από την Κυριακή, κάνοντας λόγο για μία τεταμένη κατάσταση μεταξύ της ελληνικής μειονότητας και κυρίως του Κατσίφα και της αλβανικής αστυνομίας.

«Αυτό το παιδί ήταν η ψυχή της οργάνωσης και μέρες πριν, όταν είχε αρχίσει ο σημαιοστολισμός, οι Αλβανοί αστυνομικοί του έλεγαν πως “όποια σημαία και να σηκώσεις, εμείς θα την κατεβάσουμε”», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

 

  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια