Ελλάδα

Συγκλονίζει η μητέρα Κατσίφα: «Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου»

Με δάκρυα στα μάτια, ο πατέρας του Κωνσταντίνου μιλά για τον αδικοχαμένο γιο του

Είναι η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα που έχασε το γιος της και τα σπαρακτικά της λόγια στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ συγκλονίζουν, προκαλώντας ρίγη.

Η κ. Κατσίφα με δυσκολία προσπαθούσε να περιγράψει στους δημοσιογράφους όλες τις καταστάσεις που έζησε η ίδια και η οικογένειά της όταν έμαθαν για τον άδικο χαμό του νέου αυτού ανθρώπου.

Με πόνο ψυχής είπε πως «οι Αλβανοί αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο σπίτι ψάχνοντας τον Κωνσταντίνο και πέταξαν όλα του τα πράγματα κάτω. Άρπαξαν το στρατιωτικό μπουφάν του παιδιού μου και το έδωσαν στα σκυλιά να το μυρίσουν».

Κάποιες φορές, η χαροκαμένη μάνα δυσκολευόταν να μιλήσει: «Δεν μας χωνεύουν γιατί είμαστε Έλληνες. Έχουν μίσος αυτοί εδώ για τον Ελληνισμό. Το παιδί μου το μόνο που έκανε ήταν να σηκώνει ελληνικές σημαίες κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου. Ήταν περήφανος που είμαστε Έλληνες και ήθελε πάντα την ένωση της Βόρειας Ηπείρου με την Ελλάδα».

Σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου για το αν πιστεύει πως η δολοφονία του γιου της έγινε επίτηδες, εκείνη απάντησε: «Ναι, ναι, επίτηδες σκότωσαν το παιδί μου» και συνέχισε λέγοντας πως «θα είμαι δυνατή για το παιδί μου που έφυγε σαν ήρωας».  

Την ίδια ώρα, εγκρίθηκε το αίτημα της οικογένειας για εξέταση της σορού από Έλληνα ιατροδικαστή.

Δείτε όλα όσα είπε στον ΣΚΑΙ η κ. Κατσίφα:

Την ίδια ώρα, και ο πατέρας του Κωνσταντίνου μίλησε στο protothema.gr με δάκρυα στα μάτια για τον γιο του:

«Ο Κωνσταντίνος, ήταν εμπνευσμένος από τους Έλληνες στρατιώτες του 40 -41 που έπεσαν εδώ στα χώματα της Ηπείρου. Ήταν τόσο εμπνευσμένος βαθιά, που δεν χωριζόταν από την Ελληνική σημαία» και συνέχισε: «είχε έρθει πριν πέντε χρόνια στο χωριό για να δουλέψει. Από όταν ήρθε ύψωσε την ελληνική σημαία στο λόφο που έπεσαν Έλληνες. Ήθελε το χωριό να έχει ένα πνεύμα έμπνευσης πατριωτικό για τον Ελληνισμό».

Δείτε τον πατέρα του Κωνσταντίνου:


 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια