Καιρός πρόγνωση - Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί

Ελλάδα
Καιρός πρόγνωση - Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λίγες μόνο τοπικές βροχές προβλέπονται στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός δε θα σημειώσει την Τρίτη αξιόλογη μεταβολή, καθώς και τις επόμενες ημέρες τις εβδομάδας, με κύριο χαρακτηριστικό ωστόσο την περιορισμένη έως τα ξημερώματα και προς το τέλος του 24ωρου.

Αυξημένες επίσης προβλέπονται οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 22, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 22, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς, και στην Κρήτη από 16 έως 27.

Οι άνεμοι

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική

Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, προβλέπονται αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το ξημέρωμα και προς το τέλος του 24ώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το ξημέρωμα και προς το τέλος του 24ώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση και για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας

Την Τετάρτη

Την Τετάρτη στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά, οπότε θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα Βόρεια.

Την Πέμπτη  

Στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια.

Τοπικά προβλέπεται περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ, στα Ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.  

Την Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται κατά τόπου πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σαββατοκύριακο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στα ανατολικά και νότια το Σαββατοκύριακο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά το Σάββατο.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού στο neakriti.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News