Αστυνομικοί σε μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας

Ελλάδα
Αστυνομικοί σε μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σπείρα δραστηριοποιούταν και στον παράνομο στοιχηματισμό

Υπόθεση μαστροπείας στην Καλαμάτα εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας με αποτέλεσμα να συλλάβουν επτά άντρες και μία γυναίκα.

Πρόκειται για μία σπείρα τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις προαγωγής γυναικών στην εν λόγω πόλη της χώρας, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, αλλά και στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κατά την διάρκεια των ερευνών διακριβώθηκε η δράση ακόμα μίας ακόμη σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διεξαγωγή παράνομων στοιχηματισμών μέσω διαδικτύου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός εκ των συλληφθέντων της πρώτης σπείρας.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια των ερευνών προέκυψε υπαιτιότητα δύο αστυνομικών, οι οποίοι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παρείχαν σε εμπλεκόμενο στην υπόθεση πληροφόρηση και οδηγίες σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει για την δράση της σπείρας, διαπίστωσαν ότι οι συλληφθέντες λειτουργώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας, προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή γυναικών που εργάζονταν εκεί, καθώς και στη διευκόλυνση ασέλγειας μεταξύ υπαλλήλων γυναικών και πελατών.

Επιπλέον, δύο από τα συλληφθέντα μέλη της σπείρας προμηθεύονταν ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες αφού μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων προϊόντων, τις διέθεταν στα καταστήματα τους. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, διακριβώθηκε, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η δράση μίας ακόμη σπείρας, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, δραστηριοποιούνταν σε παράνομους στοιχηματισμούς, μέσω διαδικτύου και μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων τυχερών παιγνίων, στην Καλαμάτα και σε περιοχή της Αττικής.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News