Ελλάδα

Η Ζάκυνθος σε...χορό έντονων μετασεισμών - 4,7 Ρίχτερ ο τελευταίος σεισμός

Το φαινόμενο που εξελίσσεται με μπαράζ σεισμικών δονήσεων καθησυχάζει τους επιστήμονες

Ένα 24ώρο «γεμάτο» μετασεισμούς ήταν αυτό που πέρασε για το νησί της Ζακύνθου μετά και τον ισχυρό σεισμό, ξημερώματα Παρασκευής, εντάσεως 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ,ο οποίος αν και προκάλεσε σημαντικές ζημιές, δεν στάθηκε η αιτία  να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Σε κάθε περίπτωση οι μετασεισμοί στο νησί,οι οποίοι κάποιες φορές ξεπερνούν τα 4 Ρίχτερ, είναι συνεχεις, ωστόσο το φαινόμενο αυτό που  εξελίσσεται με μπαράζ σεισμικών δονήσεων, καθησυχάζει τους επιστήμονες οι οποίοι βλέπουν το φαινόμενο να βαίνει προς εκτόνωση.

Τελευταίος μετασεισμός σημειώθηκε στις 8.28 το πρωί του Σαββάτου,εντάσεως 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 2 χιλιόμετρα.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι αναμένουμε έναν ισχυρό μετασεισμό προκειμένου να πούμε ότι το φαινόμενο βαίνει σε εκτόνωση. «Για να είμαστε εντάξει με το φαινόμενο και σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα θα πρέπει να εκδηλωθεί ένας σεισμός της τάξεως 5,7 – 5,8 βαθμών. Είναι ένας ισχυρός σεισμός. Αλλά είναι και ένας σεισμός μικρότερος σε ενέργεια των 4,8 βαθμών. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επηρεαστούν οι υποδομές και τα κτίρια. Τον περιμένουμε αυτό τον μετασεισμό και όταν εμφανιστεί θα είμαστε σίγουροι ότι μπαίνουμε σε εκτόνωση», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Κατολισθήσεις στην περιοχή του Ναυαγίου


Παράλληλα εξήγησε ότι στην περιοχή του ναυαγίου της Ζακύνθου ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα αλλάζοντας το χρώμα της. «Πετάξαμε με ελικόπτερο στην περιοχή του ναυαγίου. Πραγματικά οι κατολισθήσεις είναι πολύ μεγάλες. Ουσιαστικά συνεχίζεται το φαινόμενο που είχε ξεκινήσει πριν ένα μήνα περίπου. Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο ότι ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα. Έχουν αλλάξει το χρώμα της θάλασσας. Το έχουν κάνει ένα ανοιχτό μπλε που δείχνουν ότι έχουμε πολύ μεγάλες καταπτώσεις στην περιοχή του ναυαγίου», σημείωσε ο κ. Λέκκας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια