Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Χαλκιδική - Πληροφορίες για εκκένωση οικισμού

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν στα πολλά πύρινα μέτωπα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, καθώς και οι άνεμοι κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πύρινο μέτωπο απλώνεται σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, ενώ οι εστίες της πυρκαγιάς όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής που μίλησε στο ANT1, είναι πολλές. Η πιο επικίνδυνη είναι αυτή σε πευκόδασος της Σιθωνίας πάνω από τη Σπάρτη η οποία εξαπλώνεται.

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τα εναέρια μέσα. Η φωτιά καίει δασική έκταση πάνω από τη Σάρτη, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό»  ανέφερε στο halkidikinews.gr o αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Παράλληλα, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για εκκένωση της κοινότητας Κάμπος.

Σε κάποιες περιοχές έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ και η κινητή τηλεφωνία έπαψε να λειτουργεί.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανώλης Τσολάκης, «έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία και ο δήμος της περιοχής, προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα».

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη.  Παράλληλα εργάζονται 5 σκαπτικά μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας.

Σχόλια