Ελλάδα

SGS και BP «ενώνουν» δυνάμεις για τα αδέσποτα!

Save a Greek Stray, από την Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα»

«Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» ονομάζεται το νέο πρόγραμμα δράσεων που «ταξιδεύει» στην Ελλάδα, με μοναδικό στόχο να κάνει τον κόσμο των αδέσποτων πιο χαρούμενο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Στείρωσης, Εμβολιασμού και Ηλεκτρονικής Σήμανσης των αδέσποτων, που πραγματοποιείται από την εθελοντική οργάνωση SGS (Save a Greek Stray), με την υποστήριξη των πρατηρίων BP.

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα, μια λύση η οποία είχε ανέκαθεν δυο πυλώνες: την εκπαίδευση και τη στείρωση. 

Στόχος του προγράμματος είναι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, η βελτίωση του τρόπου ζωής τους και, παράλληλα, η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα αδέσποτα με δράσεις ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν. Το νέο αυτό πρόγραμμα που περιλαμβάνει στειρώσεις, εμβολιασμούς και ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων ζώων, πάντα με τη συμμετοχή κτηνιάτρων και εθελοντών, ξεκίνησε από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας στις 15 Οκτωβρίου και προβλέπεται να επεκταθεί και σε άλλους δήμους της χώρας.

Μικροί μαθητές «Ακολούθησαν ένα τετράποδο φίλο»

Όπως δήλωσε, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου αλλά και τοπικών φορέων, η ιδρύτρια της Save a Greek Stray, κ. Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, από τη Δευτέρα 15 έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου εθελοντές της οργάνωσης παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας ένα τετράποδο φίλο» σε 1.200 μαθητές 11 δημοτικών σχολείων.

Και όλα αυτά για ένα μέλλον χωρίς εγκαταλείψεις και κακοποίηση, αλλά αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

Στειρώθηκαν 135 αδέσποτα

Κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος της SGS (Save a Greek Stray), περισυνελλέγησαν, από εθελοντές του SGS και σε συνεργασία με την τοπική φιλοζωική οργάνωση «Ελλάδα», 135 αδέσποτα σκυλάκια από τη βιομηχανική Ζώνη Δυτικής Αχαΐας, αλλά και από χωριά της περιφέρειας, τα οποία στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν από εθελοντές κτηνιάτρους, με επικεφαλής τον κτηνίατρο, κ. Χρήστο Κτενά.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η κ. Κούρκουλου – Λάτση: «Στειρώνουμε τα ιδιόκτητα ζώα μας, γιατί το πρόβλημα με τα αδέσποτα ξεκινάει από εμάς!».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Χρήστος Νικολάου, Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας δήλωσε : «Ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε άμεσα όχι μόνο παρέχοντας τα κατάλληλα κτήρια αλλά και κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου η SGS να έχει την απαραίτητη πρόσβαση για την ενημερωτική δράση σε μαθητές αλλά και το ευρύτερο κοινό. Δέσμευση μας η βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης όλων των τετράποδων φίλων μας».

Ειδικός χώρος για τα τετράποδα στα πρατήρια της BP!

Την ίδια ώρα, σε πολλά πρατήριά της BP, ιδιαίτερα σε εθνικούς άξονες, πραγματοποιείται μία ξεχωριστή δράση!

Τα πρατήρια παρέχουν δωρεάν φαγητό, νερό, αλλά και ένα χώρο για να δέσει κάποιος το σκυλάκι του όταν βάζει καύσιμα ή ψωνίζει από τα καταστήματα των πρατηρίων.

«Δε φροντίζουμε μόνο τον οδηγό και το συνοδηγό του, αλλά οποιονδήποτε βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, είτε έχει 2 είτε έχει… 4 πόδια!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ.

«Στα πρατήρια ΒΡ πέρα από  καύσιμα κορυφαίας ποιότητας που  προσφέρουμε στους πελάτες μας,  φροντίζουμε ο κάθε ανεφοδιασμός να συνοδεύεται από υποδειγματική εξυπηρέτηση, προσφέροντας επίσης ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς. Προσπαθούμε να καλύπτουμε ακόμη περισσότερες ανάγκες, όχι μόνο του οχήματος, αλλά και του οδηγού, όλων των επιβατών,  ακόμα και των κατοικίδιων  μας, με έναν ειδικό χώρο  φροντίδας, όπου οι τετράποδοι φίλοι μας είναι πάντα ευπρόσδεκτοι», ανέφερε ο κ. Καραχάννας.

Και συνέχισε τονίζοντας: «Παράλληλα, αντιλαμβανόμενοι το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με τα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα στη χώρα μας, στεκόμαστε δίπλα και στηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως της SGS που στόχο έχουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού προκειμένου να μην υπάρχει κανένα αδέσποτο ζώο στη χώρα μας, αλλά και την απαραίτητη ενημέρωση στο κοινό. Είμαστε εδώ, ώστε η σημαντική αυτή δράση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας να αποτελεί μόνο την αρχή».

Σχετικά με την SGS

Η Save a Greek Stray είναι μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων.

Μάθετε περισσότερα για τη SGS στη σελίδα της στο Facebook, ή ΕΔΩ.

Σχόλια