Συγκλονίζει η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου: «Χτυπούσαν ένα ανήμπορο πλάσμα»

Ελλάδα
Συγκλονίζει η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου: «Χτυπούσαν ένα ανήμπορο πλάσμα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε η μητέρα του αδικοχαμένου Ζακ

Μόλις ένα μήνα μετά την τραγική απώλεια του γιου της στην Ομόνοια, η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η Ελένη Κωστοπούλου, που όχι μόνο έχασε το παιδί της αλλά και αναγκάστηκε να παρακολουθήσει καρέ καρέ τον μακρόσυρτο, βασανιστικό και άγριο θάνατό του, απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ζητώντας του να μεριμνήσει για τη δίκαιη τιμωρία όσων συμμετείχαν στη δολοφονία του παιδιού της, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το efsyn.gr.

Η μητέρα του αδικοχαμένου Ζακ εστιάζει στον τρόπο που λειτούργησε η Ελληνική Αστυνομία, όπως αποκαλύφθηκε από το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 27/9.

Τότε στο ρεπορτάζ μας και στο κύριο άρθρο της εφημερίδας μας, που έκανε λόγο για παράλογη χρήση βίας, απάντησε το ίδιο βράδυ μέσα από δελτίο ειδήσεων ο Προέδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δ. Πάκος, με την φράση: «Αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει».

Η κ. Ελένη Κωστοπούλου τοποθετείται και σε αυτό: «Η απάντηση ήταν εξοργιστική και ντράπηκα για τον τρόπο που οι αρχές της χώρας μου αντιμετωπίζουν έναν άνθρωπο».

H επιστολή της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Ελένη Κωστόπουλου και είμαι η μητέρα του Ζαχαρία Κωστόπουλου, που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από ένα κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. Ίσως να γνωρίζετε την υπόθεση που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω της απάνθρωπης και σκληρής κακοποίησης που δέχθηκε το παιδί μου πριν ξεψυχήσει.

Ήταν αποτρόπαια η εικόνα αστυνομικών να χτυπούν ένα αιμόφυρτο, ανήμπορο πλάσμα και να βάζουν χειροπέδες στο άψυχο κορμί του, ενώ στη συνέχεια δεν έκαναν τίποτα για να διασφαλίσουν τον περιβάλλοντα χώρο και να συλλέξουν στοιχεία για τις συνθήκες του θανάτου του. Η απάντηση δε του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δ. Πάκου «αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει» ήταν εξοργιστική και ντράπηκα για τον τρόπο που οι Αρχές αντιμετωπίζουν έναν άνθρωπο.

Οι σκληρές εικόνες των βίντεο που δημοσιεύτηκαν μας σόκαραν, μας εξόργισαν και κλόνισαν συθέμελα την εμπιστοσύνη μας προς την πολιτεία και το κράτος δικαίου, στο οποίο επιθυμούμε να μετέχουμε όλοι.

Κανένας άνθρωπος δεν άξιζε αυτή τη μεταχείριση και αυτόν τον τρόπο θανάτου. Όλοι, ανεξαιρέτως, έχουμε το δικαίωμα της απολογίας και της ίσης μεταχείρισης – δικαίωμα που το παιδί μου στερήθηκε, ενώ, όπως καταδεικνύουν όλα τα στοιχεία, μπήκε στο κοσμηματοπωλείο κυνηγημένος και φοβισμένος και όχι για να κλέψει, αλλά κατέληξε να αντιμετωπιστεί με τον πιο σκληρό και βάναυσο τρόπο μπροστά στα μάτια αμέτοχων περαστικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News