ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα

Ελλάδα
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση στον Τσαβούσογλου έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, τονίζοντας πως «η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει»

Στους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα τότε ισχύει η απειλή πολέμου (casus belli, απάντησε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στέλνοντας το μήνυμα ότι η απόφαση για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει» επισημαίνει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς. Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η δήλωση αυτή του εκπροσώπου της ελληνικής διπλωματίας δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και νέο υπουργό Εξωτερικών και προφανώς έπειτα από οδηγίες του Αλέξη Τσίπρα.

«Το δικαίωμα επέκτασης της αγιαλίτιδας ζώνης ισχύει ασφαλώς για όλη την επικράτεια» τονίζει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών,αποστέλλοντας αυστηρό μήνυμα στην Άγκυραότι η Αθήνα μπορεί και δικαιούται να επιλέξει τον χρόνο και κυρίως την περιοχή που θα επεκτείνει τη χωρική της θάλασσα μέχρι τα 12 μίλια, κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί και σε περιοχές πέραν του Ιονίου, για το οποίο ανακοινώθηκε από το προηγούμενο Σάββατο.

Διαβάστε την πλήρη δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ:Με οδηγίες του Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών διαμηνύει στην Τουρκία ότι το δικαίωμα επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης ισχύει για όλη την επικράτεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News