Κατηγορηματικός στο μήνυμά του ο Βαρθολομαίος προς την Μόσχα

Ελλάδα
Κατηγορηματικός στο μήνυμά του ο Βαρθολομαίος προς την Μόσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτος και δριμύς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τη Μόσχα και τον Πατριάρχη Κύριλλο σε μήνυμά του

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφερόμενος στις ρωσικές αντιδράσεις μετά τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τη Μόσχα και τον Πατριάρχη Κύριλλο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ελληνικός ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής και ο Πατριάρχης ξεκαθάρισε ότι «είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν τη λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή».

Δεν παρέλειψε να καταγγέλλει μάλιστα, την ύπαρξη «καλοπληρωμένων άρθρων» και «μαύρης προπαγάνδας» εκ μέρους της ρωσικής πλευράς, η οποία «χτυπάει το Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Και συνέχισε: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνιζόμενο για να επιλύσει του ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα προβάλλει τα προνόμια και δικαιώματα που έχει από τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. Αυτοί οι κανόνες είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία».

«Δεν ανέχονται οι αδερφοί μας οι Σλάβοι το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Γένος μας, μέσα στην Ορθοδοξία. Υπεριφανευόμεθα γι’ αυτό, σεμνηνόμεθα γι΄ αυτό» συμπλήρωσε, καταλήγοντας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Κωνσταντινούπολης να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία προχώρησε στη διακοπή «κάθε δεσμού» με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News