Ελλάδα

Βίντεο: Αστυνομικός έβρισε αισχρά ηλικιωμένη στη Μόρια - Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Την έντονη αντίδραση του αρχηγού της αστυνομίας προκάλεσε βίντεο της ιταλικής τηλεόρασης RAI 2

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τον αστυνομικό που βρίζει χυδαία μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Μόρια παρουσία και άλλων αστυνομικών αλλά και προσφύγων.

Μάλιστα εξαιτίας του συγκεκριμένου οπτικού υλικου, που αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi», της ιταλικής τηλεόρασης RAI 2, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ ανακαλούνται στις υπηρεσίες του και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που εμφανίζονται να επιδεικνύουν πολύ άσχημη συμπεριφορά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

"Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης".

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας που ζητούσε τη διεξαγωγή έρευνας για το ντροπιαστικό περιστατικό.

«Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση. Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών".

Το βίντεο που "καίει" τους αστυνομικούς

Χαρακτηριστικά στο βίντεο σημειώνεται : «Άι γ@@@@, σκατόγρια! Φύγε από 'δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα σου το βάλω στον κ@@@ αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια», ακούγεται να της λένε.

Σχόλια