Τσίπρας: «Δε θα ανεχτώ καμία προσωπική στρατηγική» - Αιχμηρό Tweet Κοτζιά

Ελλάδα
Τσίπρας: «Δε θα ανεχτώ καμία προσωπική στρατηγική» - Αιχμηρό Tweet Κοτζιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με… 50 λέξεις και μία σκληρή δήλωση «αποχαιρέτησε» τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης: «Δε θα ανεχτώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας και δε θα ανεχτώ από κανέναν να διαταράσσει την ομαλή πορεία της χώρας.».

«Η απόφαση να αποδεκτώ την παραίτηση Κοτζιά και να αναλάβω εγώ το ΥΠΕΞ το επόμενο διάστημα ήταν απόφαση με πολλαπλά μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Δεν θα ανεχτώ καμία διγλωσσία από κανέναν, καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική συμφωνία. Δεν θα αφήσω κανέναν να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας και την έξοδο από την κρίση.», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θέλω να στείλω μήνυμα και στους γείτονές μας που έχουν αυτές τις μέρες διαδικασίες. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί την ένταξη της γειτονικής μας χώρας σε κανένα σχηματισμό με συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας.».

Πάτως, νωρίτερα, είχε σχολιάσει: «Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση» του Ν. Κοτζιά. Τον οποίον και ευχαρίστησε «ειλικρινώς», όπως είπε, «για τη συμβολή του τα 3,5 αυτά χρόνια στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας», κάνοντας λόγο για κοινή προσπάθεια.

Επιπλέον, ο ίδιος εξέδωσε και μία ανακοίνωση… 50 λέξεων στην οποία αναφέρεται ότι ο ίδιος πρόκειται να αναλάβει στο εξής το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να ολοκληρώσει και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.»

Κοτζιάς: «Ξέχασαν ότι είμαι σπόρος»

Από την πλευρά του, ο πρώην Υπουργός, δημοσίευσε ένα εριστικό Tweet, στο οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News