Θρίλερ με κρανίο στην Πρέβεζα: Πιστεύουν ότι ανήκει σε εξαφανισμένη από το 2010

Ελλάδα
Θρίλερ με κρανίο στην Πρέβεζα: Πιστεύουν ότι ανήκει σε εξαφανισμένη από το 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αγγελική Πεπόνη πιστεύεται ότι ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στη ΒΙΠΕ της Πρέβεζας

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η εύρεση ενός κρανίου στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) της Πρέβεζας.

Και αυτό γιατί, φέρεται να ανήκει σε μία νεαρή γυναίκα, η οποία είναι εξαφανισμένη για πάνω από 8 χρόνια.

Το κρανίο εντοπίστηκε το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού της τάφρου στην είσοδο της ΒΙ.ΠΕ. από την πλευρά της Εθνικής οδού.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, το ανθρώπινο μέλος εντοπίστηκε από τον χειριστή του μηχανήματος, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

Παρά το γεγονός της λεπτομερής έρευνας που διενεργήθηκε στο σημείο, δεν βρέθηκαν άλλα ευρήματα - μέλη ανθρώπινου σώματος.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή, Καθηγητή κ. Βουγιουκλάκη, συνάδουν με κρανίο νεαρής γυναίκας, ενώ ο χρόνος θανάτου τοποθετείται πριν από περίπου 10 χρόνια.

Τι λέει η οικογένεια

Αμέσως μόλις η οικογένεια της άτυχης 26 ετών - τότε - Αγγελικής Πεπόνη, η οποία εξαφανίστηκε στις 17 Ιουνίου 2010, έμαθε για το μακάβριο εύρημα, μετέβη στην αστυνομία και ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA.

«Μόλις ακούσαμε ότι βρέθηκε το κρανίο στη συγκεκριμένη περιοχή πιστέψαμε ότι είναι της Αγγελικής, γιατί δε γίνεται να έχει εξαφανιστεί ένας άνθρωπος οχτώ χρόνια και να μην έχει βρεθεί τίποτα», είπε άνθρωπος από το συγγενικό περιβάλλον της κοπέλας.

«Εμείς πιστεύαμε από την αρχή ότι η Αγγελική ήταν νεκρή, ότι πρόκειται για δολοφονία. Πιστεύαμε ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ο ένοχος, αλλά δυστυχώς δεν τιμωρήθηκε κανείς και μέχρι τώρα δεν έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που μας βασανίζουν.

Είχε πολύ καλές σχέσεις με τα αδέλφια και ειδικά με τη μητέρα της. Είχε αμέριστη συμπαράσταση σε όσα προβλήματα αντιμετώπιζε, δεν υπήρχε περίπτωση να εξαφανιστεί έτσι, το σπίτι της ήταν το λιμανάκι της», είπε το συγγενικό πρόσωπο της νεαρής.

«Η μητέρα της είναι ένα ψυχολογικό ράκος, κάθε μέρα μιλά για την Αγγελική. Τώρα που έμαθε ότι βρέθηκε το κρανίο και μπορεί να ανήκει σε εκείνη το μόνο που είπε ήταν “μακάρι, για να μπορέσω να της κάνω ένα τρισάγιο και να τη βάλω μαζί με τον μπαμπά της”», είπε το ίδιο πρόσωπο της οικογένειας.

Περιμένουν το επίσημο αποτέλεσμα του ιατροδικαστή

Πολύ σημαντικά θα είναι τα στοιχεία τα οποία θα προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο το εύρημα διαχωρίστηκε από το σώμα.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους και μετά το επίσημο αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής, ενδέχεται να παραγγελθεί ταυτοποίηση DNA και να συγκριθεί με αυτά αγνοούμενων.

Οι ίδιοι κύκλοι πάντως δεν αποκλείουν σε καμία περίπτωση το εκ νέου «άνοιγμα» σχετικής υπόθεσης και τις προσπάθειες λεπτομερούς πλέον διερεύνησης οι οποίες θα οδηγήσουν σε εξιχνίαση εγκλήματος εάν τελικά αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Στο μακάβριο εύρημα λείπει η κάτω γνάθος, ενώ κάποιες ενδείξεις στο κρανίο, αλλά και το γεγονός ότι στο σημείο δεν εντοπίστηκαν άλλα τμήματα ανθρώπινου σκελετού, ενισχύεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

«Θέλουμε δικαίωση, να βρεθεί ο ένοχος, να μάθουμε τι συνέβη, να μπορέσει να ησυχάσει η ψυχή της», είπε κλείνοντας το συγγενικό πρόσωπο της εξαφανισμένης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News