Έπαιρνε τη σύνταξη του νεκρού ηλικιωμένου που φρόντιζε

Ελλάδα
Έπαιρνε τη σύνταξη του νεκρού ηλικιωμένου που φρόντιζε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηλικιωμένος στην Καλαμάτα είχε πεθάνει & ο φροντιστής συνέχισε να λαμβάνει τη σύνταξη

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη σε χωριό λίγο έξω από την Καλαμάτα, με έναν 53χρονο ο οποίος δε δίστασε να παίρνει τη σύνταξη του ηλικιωμένου που φρόντιζε και μετά το θάνατο αυτού.

Παρά το γεγονός ότι κατάλαβε το λάθος του και επέστρεψε κάποια χρήματα, το «πλήρωσε» ακριβά με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος που έχριζε φροντίδας είχε έναν κοινό λογαριασμό με τον 53χρονο. Όταν εκείνος πέθανε το Νοέμβριο του 2006, όχι μόνο δε δηλώθηκε ο θάνατός του αλλά συνέχισε και να εισπράττει τη σύνταξη.

Τελικά, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, όταν αποκαλύφθηκε η απάτη από το ασφαλιστικό ταμείο, ο δράστης είχε ήδη εισπράξει 53.000 ευρώ. Από τότε, έχει επιστρέψει 9.619 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε αυτό που έκανε και δήλωσε στο δικαστήριο πως έχει την πρόθεση να επιστρέψει όλα τα χρήματα πίσω.

Ο 53χρονος κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό ότι προσπαθεί να επανορθώσει για την πράξη του αυτή και έτσι καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, με την ποινή όμως να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ.  

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News