Φθινοπωρινός ο καιρός την Τετάρτη στην Κρήτη - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

Ελλάδα
Φθινοπωρινός ο καιρός την Τετάρτη στην Κρήτη - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος προβλέπεται ο καιρός και στην Κρήτη την Τετάρτη, με έντονες νεφώσεις κατά τόπους και πιθανότητα τοπικών βροχών

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ωστόσο στη Δυτική και Νότια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις και τοπικές βροχές με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Φθινοπωρινός προβλέπεται ο καιρός στη Μεγαλόνησο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού κατά τόπους οι νεφώσεις θα είναι έντονες και υπάρχει πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 Μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση, σύμφωνα με το meteo.gr

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται την Τετάρτη κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα με λίγων πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας, περιμένουμε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωία θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παράλληλα ελαφρώς αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης σε αρκετές περιοχές της χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 26 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία, όπου θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη, στην Ήπειρο από 12 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 14 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα πολύ τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο, στο Σαρωνικό σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι.. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αρκετά σύννεφα στον Ηρακλειώτικο ουρανό την Τετάρτη με μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τις απογευματινές ώρες τα σύννεφα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΧΑΝΙΑ

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νεφελώδης ο καιρός στον Άγιο Νικόλαο και την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News