Επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας: Για «δολοφονική επίθεση» κάνουν λόγο οι αστυνομικοί

Ελλάδα
Επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας: Για «δολοφονική επίθεση» κάνουν λόγο οι αστυνομικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δράστες πέταξαν μολότοφ, πέτρες και ξύλα στο κτίριο και σε ένα σταθμευμένο βαν της Αστυνομίας

Καζάνι που βράζει είναι η Ελληνική Αστυνομία, μετά και την θρασύτατη επίθεση με μολότοφ, δεκάδων κουκουλοφόρων κατά του Α.Τ. Ομόνοιας που προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.

Όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας, το πρωί της Τρίτης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι δράστες ήταν μαυροφορεμένοι νεαροί, ενώ η επίθεση διήρκησε 3 με 4 λεπτά.

«Όταν έστρεψα το βλέμμα μου προς το ΑΤ Ομονοίας είδα νεαρά άτομα με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που ήρθαν από την Γ Σεπτεμβρίου. Στην αρχή έκανα βήματα πίσω γιατί φοβήθηκα. Στη συνέχεια τους είδα να πετούν μπουκάλια και να χτυπούν με ξύλα και άλλα αντικείμενα αυτοκίνητα έξω από το ΑΤ» περιέγραψε ο δικηγόρος Βασίλης Μουλέζας.

Αυτόπτες μάρτυρες, πάντως, ανεβάζουν τον αριθμό εκείνων που πήραν μέρος στην καταδρομική επίθεση στους 100 και περιγράφουν ότι επέδραμαν με ξύλα, πέτρες και μολότοφ, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών οργανώνει σήμερα, Τρίτη, στις 12.00, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας. Η ΕΑΣΥΑ σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook μιλά για δολοφονική επίθεση και παράλληλα δημοσιεύει τις φωτογραφίες των αστυνομικών που δέχθηκαν επίθεση όπως επίσης και φωτογραφίες με τα τραυματά τους.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

Το χρονικό της επίθεσης

Περισσότερα από πενήντα άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές φαίνεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου.

Αρχικά, οι δράστες λίγο πριν από τις 21:00, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν. Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Με πληροφορίες απο protothema- ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News