Πουλούσαν παράνομα χάπια αδυνατίσματος, με τη σφραγίδα του ΕΟΦ

Ελλάδα
Πουλούσαν παράνομα χάπια αδυνατίσματος, με τη σφραγίδα του ΕΟΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχαν… γεμίσει το διαδίκτυο με παράνομα χάπια και προϊόντα αδυνατίσματος

Μέσω τεσσάρων ιστοσελίδων προωθούσαν τα παράνομα προϊόντα αδυνατίσματος επιτήδειοι.

Μάλιστα, οι δράστες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα ήταν εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), χωρίς, όμως, αυτό να ισχύει.

Η υπόθεση έχει ήδη φτάσει στα «χέρια» της αστυνομίας και Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών ατόμων, για απάτη και νοθεία τροφίμων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με την ύπαρξη 4 ιστοσελίδων οι οποίες διαφήμιζαν και προωθούσαν προϊόντα αδυνατίσματος, με την παρουσίαση ψευδών στοιχείων αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους, με απώτερο σκοπό τον παράνομο πλουτισμό.

Πέρα από τη διαφήμιση και προώθησή τους μέσω των 4 ιστοσελίδων, διατίθενταν προς πώληση σε μία εξ’ αυτών και σε 6 ακόμη ιστοσελίδες, οι οποίες παρείχαν τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και ακολούθως να παραλάβουν τα προϊόντα με αντικαταβολή.

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα ανωτέρω προϊόντα-σκευάσματα δεν έχουν γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ και η διάθεσή τους στην ελληνική επικράτεια είναι παράνομη, καθώς είναι αγνώστου προέλευσης και σύνθεσης.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση και στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες-καταναλωτές:

  • Η διακίνηση και πώληση φαρμάκων μέσω διαδικτύου, απαγορεύεται ρητά από την ισχύουσα νομοθεσία της Χώρας μας.
  • Η διαδικτυακή αγορά φαρμάκων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.
  • Σημαντικό ποσοστό των φαρμάκων που πωλούνται μέσω διαδικτύου είναι πλαστά, νοθευμένα, αγνώστου προέλευσης, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας και πολύ συχνά επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών.
  • Ένα φάρμακο ή σκεύασμα είναι ασφαλές, μόνο όταν έχει παραχθεί και ελεγχθεί ποιοτικά σύμφωνα με τους κανόνες που επιτηρούν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, και μόνο όταν διατίθεται μέσω της νόμιμης αλυσίδας διακίνησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση η χρήση του μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
  • Σχετική ενημέρωση για τους κινδύνους από τη διαδικτυακή αγορά φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής, υπάρχει στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News