Ελλάδα

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που ήταν προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Η Κ.Ε. συνεδριάζει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

«Τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω και τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας και της μεγάλης προσπάθειάς μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της λιτότητας και τη σκληρή περίοδο της κρίσης και της επιτροπείας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση, είναι μια διαρκής, ανοιχτή πρόκληση ιστορικών διαστάσεων, διότι η Αριστερά ήταν είναι και θα είναι πάντα, ταυτισμένη στη λαϊκή συνείδηση με το διαρκή αγώνα, τη μάχη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε για τις εξαγγελίες του από τη ΔΕΘ πως «η νομοθέτηση των μέτρων στη Βουλή θα φέρει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τής διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους».

«Εδώ και δυο χρόνια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μας λένε ότι όχι μόνο δε θα βγούμε από τα μνημόνια αλλά ότι υπογράψαμε και τέταρτο και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο... Θα τους φέρουμε, λοιπόν, να ψηφίσουν τα μέτρα του «τέταρτου μνημονίου» που μας λένε ότι υπογράψαμε, ένα, ένα. Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Και με ονομαστικές ψηφοφορίες μάλιστα», είπε χαρακτηριστικά.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική του ομάδα:

Με τη «νέα, ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019» έκλεισε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η φράση - κλειδί της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι «Ο επόμενος προϋπολογισμός όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει μέτρα, αλλά μόνο αντίμετρα», γεγονός που χειροκροτήθηκε πολύ, όπως και το μήνυμα που έστειλε στους «κινδυνολογούντες εγχώριους θεσμικούς παράγοντες» σε μια έμμεση αναφορά στον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Επιπλέον, η αναφορά του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να εισέλθει σε διεθνείς οργανισμούς η ΠΓΔΜ με την ονομασία, Δημοκρατία της Μακεδονίας επιδοκιμάσθηκε από τους συμμετέχοντες.

Τέλος, η πεποίθηση του Αλ. Τσίπρα για ολοκλήρωση της θητείας αυτής της κυβέρνησης, μαζί και το… πέταγμα του γαντιού στον αντίπαλό του, πρόεδρο της ΝΔ, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ήταν δύο ακόμη σημεία που χειροκροτήθηκαν ιδιαιτέρως.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια