Ελλάδα

Στα άκρα ΣΥΡΙΖΑ - Καμμένος: Σκληρές δηλώσεις βουλευτών

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται να βρίσκονται οι σχέσεις του Πάνου Καμμένου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας την Παρασκευή, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Νίκος Φίλης, Σία Αναγνωστοπούλου, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Θεοδώρα Τζάκρη εκτοξεύουν τα βέλη τους εναντίον του Πάνου Καμμένου.

Οι δηλώσεις τους δημοσιεύτηκαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως τονίζει ο κ. Φίλης «η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα τις οποίες οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί ως κορυφαίος υπουργός. Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός "ψυχρού" βαλκανικού πολέμου επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του».

Από την πλευρά της, η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρει πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προεξοφλούν την ψήφισή της από τη Βουλή, τόσο ο υπουργός Άμυνας αναζητά τρόπους να διαφοροποιηθεί και να κάνει θόρυβο. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί. Αντίθετα, εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους».

«Η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών» υπογραμμίζει στη δήλωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δυστυχώς ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ένας ιδιότυπος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος. Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική. Οι παραφωνίες δεν βοηθούν ούτε την εικόνα της χώρας, ούτε την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει ο κ. Καμμένος να το αντιληφθεί», αναφέρει η Θεοδώρα Τζάκρη.

Σχόλια