Στον Εισαγγελέα Δούρου και Ψινάκης για τη φωτιά στο Μάτι

Ελλάδα
Στον Εισαγγελέα Δούρου και Ψινάκης για τη φωτιά στο Μάτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρένα Δούρου, Ηλίας Ψινάκης, Ευάγγελος Μπουρνούς, Ιωάννης Καπάκης, Σωτήρης Τερζούδης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και άλλα 14 άτομα στον Εισαγγελέα

Να δώσουν εξηγήσεις για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι Αττικής καλούνται - μεταξύ άλλων - η Ρένα Δούρου και ο Ηλίας Ψινάκης.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου, κάλεσαν για εξηγήσεις περίπου είκοσι πρόσωπα από την Αυτοδιοίκηση αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας.

Οι εισαγγελείς Ηλίας Ζαγοραίος, Νίκος Φυστόπουλος και Κώστας Σπυρόπουλος απέστειλαν περίπου 20 κλήσεις σε υπόπτους για τη διάπραξη αδικημάτων, προκειμένου να δώσουν -μέσα στις επόμενες ημέρες- εξηγήσεις ώστε να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση.

Ανάμεσα σε όσους έλαβαν κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα στελέχη αρμόδιων φορέων που μηνύθηκαν από συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς, όπως η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και άλλα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Οι κλήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων τόσο κακουργηματικου χαρακτήρα, όπως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο ή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κ.ά, που καταλογίζονται από τους μηνυτές, όσο και πλημμεληματικού, που ενδεχομένως εντοπίζονται από δεδομένα της εισαγγελικής έρευνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News