Ελλάδα

Διχάζουν οι θέσεις του Καμμένου για τις βάσεις των ΗΠΑ

Περίπου δύο εβδομάδες μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ότι «η κυβέρνηση δε θα πέσει ακόμα κι αν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος», η κόντρα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων «φουντώνει».

Η κόντρα ξεκίνησε με αφορμή τις απανωτές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου αναφορικά με τη μη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών όποτε αυτή έρθει στη Βουλή.

Συνεχίστηκε δε και κορυφώθηκε η κόντρα όταν κατά το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε να παραχωρεί χώρους στους Αμερικάνους στον Βόλο, την Λάρισα αλλά και την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να ανοίξουν στρατιωτικές βάσεις.

«Αδειάζει» Καμμένο το Μαξίμου

 

Παράλληλα, κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται ότι ο υπουργός Άμυνας ξεπέρασε κάθε όριο αυτή τη φορά και ότι οι δηλώσεις του στις ΗΠΑ δεν κινούνται απλώς στο πλαίσιο μία προσπάθειας να κρατήσει συσπειρωμένη την κομματική του βάση, με επίκεντρο τη μάχη για το Σκοπιανό, αλλά διαμορφώνει μία συνολικότερη διαφοροποίηση από την κυβέρνηση για μείζονα θέματα εθνικής στρατηγικής.

 

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ

 

Ωστόσο, ενδεικτικό των αντιδράσεων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τρόπος με τον οποίο καλύπτουν την αντίθεση οι εφημερίδες που απηχούν τις θέσεις της κυβέρνησης.

«Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο» γράφει το Έθνος, η Αυγή προβάλει στο πρωτοσέλιδό της τη δήλωση αποδοκιμασίας των θέσεων Καμμένου από το Νίκο Βούτση ενώ η Εφημερίδα των Συντακτών στο πρωτοσέλιδό της γράφει «Ο Π. Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα».

Σχόλια