Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές στην Κρήτη

Κρήτη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φθινοπωρινό του πρόσωπο αναμένεται να μας δείξει ο καιρός μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο

Πιθανόν να έρθει το πολυπόθητο για πολλούς φθινόπωρο, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται στην Κρήτη το σκηνικό του καιρού να αλλάξει ήπια από αύριο Τετάρτη σε κάποιες περιοχές της Κρήτης.

Μάλιστα, ο καιρός θα σημειώσει μεταβολή κυρίως από την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο σε κάποιες περιοχές της Κρήτης, το σκηνικό του καιρού προβλέπεται άκρως φθινοπωρινό, με τους μετεωρολόγους να μιλούν για βροχές και καταιγίδες στο νησί.  

Η πρόγνωση για αύριο σε όλη τη χώρα

Ηλιοφάνεια αναμένεται σύμφωνα με το meteo.gr, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Σποραδικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς, με εξαίρεση της Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά από 13 έως 27, στα νότια από 15 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 23, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 27, και στην Κρήτη από 19 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως στον Πατραϊκό θα φτάνουν τοπικά και τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού, ανά νομό της Κρήτης, μέχρι και το Σαββατοκύριακο.  

Τετάρτη

Στο Ηράκλειο προβλέπεται νεφελώδης ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ υπάρχει μία μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη

Συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός και την Πέμπτη, ενώ ενδέχεται να βρέξει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την Τετάρτη.

Παρασκευή

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την Παρασκευή, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες προβλέπεται και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 21 βαθμούς.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός και την Κυριακή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς  3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη

Βροχερός καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την Τετάρτη στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και την Πέμπτη στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρό και την Παρασκευή στο Ρέθυμνο, καθώς προβλέπονται βροχές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει μεταβολή.

Σάββατο και Κυριακή

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο αλλά και την Κυριακή στο Ρέθυμνο. Με τους ανέμους να φτάνουν τα 5 Μποφόρ, αλλά και το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετά νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ ενδέχεται να βρέξει. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη

Νεφελώδης ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Βροχερός αναμένεται ο καιρός την Παρασκευή, κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Βροχή και καταιγίδα προβλέπεται το Σάββατο στα Χανιά. Ο καιρός θα είναι άκρως φθινοπωρινός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, όπου προβλέπεται βροχή και καταιγίδα κυρίως τις πρωινές ώρες, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχίσει να δείχνει το φθινοπωρινό του πρόσωπο, αφού προβλέπεται συννεφιά και βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τετάρτη

Νεφελώδης ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στον Άγιο Νικόλαο την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Βροχερός ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την Παρασκευή στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο

Νεφελώδης καιρός προβλέπεται το Σάββατο, με διαστήματα ηλιοφάνειας, μόνο τις απογευματινές ώρες στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή

Ασθενής βροχή το πρωί, συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας το απόγευμα την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News