Η αλήθεια για τους σχολικούς νοσηλευτές

Ελλάδα
Η αλήθεια για τους σχολικούς νοσηλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει τελικά με τους περίφημους σχολικούς νοσηλευτές;

Από τις 25 Μαΐου έστειλε το υπουργείο Παιδείας σχετική εγκύκλιο στα σχολεία, ζητώντας από τους διευθυντές να στείλουν τα αιτήματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με καταληκτική ημερομηνία την 21η Ιουνίου, κι όμως, ακόμα μέχρι σήμερα, τα σχολεία λειτουργούν χωρίς τους αναγκαίους νοσηλευτές.

Η αιτία βρίσκεται στο ότι οι σχολικοί νοσηλευτές είναι αναπληρωτές και ως εκ τούτου παρατηρείται καθυστέρηση στη διαδικασία τοποθέτησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πανελλαδικά μέχρι στιγμής καταγραφεί πάνω από 800 μαθητές που χρήζουν υποστήριξης από σχολικό νοσηλευτή. Και αντίστοιχα 769 μη αυτοεξυπηρετούμενοι μαθητές για υποστήριξη από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, έχουν σταλεί 439 πιστώσεις για τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αριθμός που καλύπτει πάνω από το 50% των αιτημάτων. Μέχρι την 1η Νοεμβρίου θα εγκριθούν ακόμη 220 πιστώσεις, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να σταλούν και οι εναπομείνασες πιστώσεις.

Επομένως, κοντά στο νου κι η γνώση... Με ευθύνη του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τα σχολεία θα εξακολουθούν να λειτουργούν επί μήνες χωρίς να έχουν καλυφθεί οι θέσεις των νοσηλευτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News