Μητσοτάκης: Εκλογές, για να πάει η χώρα μπροστά

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Εκλογές, για να πάει η χώρα μπροστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον δρόμο της ανανέωσης έδειξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε ως πρωταρχικό στόχο το χτίσιμο μιας κοινωνίας, η οποία θα δίνει σε όλους τους πολίτες ίσες ευκαιρίες. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλε χθες στη γενέθλια εκδήλωση της κεντροδεξιάς παράταξης.

«Η αλλαγή είναι μονόδρομος. Είναι ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε σε αυτούς που αμφισβητούν τη δυνατότητά μας να διευρυνθούμε. Όταν το πράξαμε πετύχαμε αποτελέσματα πέρα από τις προσδοκίες μας. Ανανεώνουμε το κόμμα, ενώνουμε τους Έλληνες, πάμε την Ελλάδα μπροστά. Στόχος μας είναι το χτίσιμο μιας κοινωνίας που δίνει σε όλους ευκαιρίες. Σχεδιάζουμε μια οικονομία με λιγότερους φόρους και εισφορές. Με περισσότερες επενδύσεις. Μια Ελλάδα με ηγετικό ρόλο στην περιοχή. Μαζί ανανεώνουμε τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποτυπώνοντας με τα πλέον μελανά χρώματα τη διαμορφωθείσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και ρίχνοντας τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα περί της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης παρομοίασε τη χώρα επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με «φτερό στον άνεμο», για να φέρει και πάλι με ένταση στο προσκήνιο το αίτημα για άμεση προσφυγή σε εκλογές. «Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε εκλογές. Μόνο μια ισχυρή επικράτηση της Ν.Δ. θα δώσει στην Ελλάδα το κλειδί της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Όμως, οι δημοκρατικοί πολίτες θα κάνουν το καθήκον τους. Θα τους διώξουν όπως τους αξίζει», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Παρακαταθήκες - αιχμή

Λίγο πριν ανέβει στο βήμα του ομιλητή ο κ. Μητσοτάκης, στην αίθουσα της εκδήλωσης για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της “γαλάζιας” παράταξης προβλήθηκε βίντεο από την πορεία του κόμματος, με δηλώσεις των προέδρων της παράταξης.

«Η γιορτή της Ν.Δ. αφορά όλους τους Έλληνες. Είναι μια γιορτή όλης της Δημοκρατίας. Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξης στην πατρίδα. Οφείλουμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι. Να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες κάθε εποχής. Να αλλάζουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει. Βάλαμε τη χώρα στην τροχιά της Ευρώπης. Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια στην Ευρώπη, κόντρα στο κύμα του λαϊκισμού», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρουσία των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου της παράταξης Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, διεμήνυσε πως η χώρα δεν πρέπει να γυρίσει στο χθες.

Άνοιγμα στην κοινωνία και σε νέες ιδέες

Το καινούργιο σήμα της Ν.Δ.

Εστιάζοντας στο νέο σύμβολο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως δείχνει ότι η παράταξη θα είναι ανοιχτή στην κοινωνία και στις νέες ιδέες.

«Η Ν.Δ. θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το “Ν” της διαρκούς νεότητας. Το “Δ” της Δημοκρατίας. Τυλίγεται από το γαλάζιο φόντο της πατρίδας. Από το λευκό φως. Το καινούργιο σήμα μας ξεχωρίζει. Ένα σήμα που δείχνει πως κάθε Έλληνας μπορεί να προβάλει επάνω του τις δικές του ελπίδες. Η Ν.Δ. ανανεώνει την ιδεολογία της. Αλλάζει. Η Ν.Δ. ενώνει ιδέες, αξίες, πρόσωπα, οράματα. Αυτή είναι η σημερινή νέα Νέα Δημοκρατία. Η Ν.Δ. θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα του να στρέφεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, κάνοντας όμως σαφές πως το έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας αλλάζει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News