Ελλάδα

Σέρρες: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή που ζητούσε χρήματα και σεξ

Οι αποφάσεις της Συγκλήτου για τον καθηγητή

Mετά το σάλο που ξέσπασε για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών ο οποίος κατηγορείται ζητούσε χρήματα και σεξ από φοιτήτριες, το εκπαιδευτικό ίδρυμα πήρε την κατάσταση στα «χέρια» του .

Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση στις Σέρρες την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωση του, το εκπαιδευτικό ίδρυμα ενημερώνει πως η Σύγκλητος αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή, μέσω του πρύτανη του Ιδρύματος, για τις πράξεις της «δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση δια απειλής άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ’ επάγγελμα και όσων ακόμα πράξεων προκύψουν από τον έλεγχο της δικογραφίας και συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα».

H Σύγκλητος αποφάσισε να δώσει εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της για την αποχή του καθηγητή από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, η Σύγκλητος αποφάσισε, το εκπαιδευτικό ίδρυμα να παραστεί στην ποινική δική ως πολιτικός ενάγων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια