Ελλάδα

Στο 30,9% η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το δημοψήφισμα για την επίσημη ονομασία των Σκοπίων

Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε νέα δημοσκόπηση από την εταιρία «Interview», για λογαριασμό του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού «Βεργίνα TV».

Στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών η δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη 1 και 2 Οκτωβρίου, αμέσως μετά, δηλαδή, από την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για την επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ αναφέρεται – μεταξύ άλλων – και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 72%, θεωρεί ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αποσυρθεί από την εν λόγω συμφωνία.

Ενώ, το 68% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι θα ήταν καλό να πραγματοποιεί δημοψήφισμα και στη χώρα μας, αναφορικά με την ονοματοθεσία των Σκοπίων.

9,6% η «ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, κατά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία «αγγίζει» το ποσοστό του 30,9%, με το ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 21,3% και την «ψαλίδα» μεταξύ των δύο κομμάτων να φτάνει στο 9,6%.

Αναλυτικότερα, εάν πραγματοποιούνταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, τα κόμματα θα λαμβάναν τα ακόλουθα ποσοστά:

ΝΔ  30,9%

ΣΥΡΙΖΑ 21,3%

Χρυσή Αυγή 7,2%

ΚΚΕ 6,6%

ΚΙΝΑΛ 6,4%

Ένωση Κεντρώων 2,9%

Ελληνική Λύση 2,6%

Ποτάμι  1,8%

ΑΝΕΛ 1,7%

ΛΑΕ 2,1%

Πλεύση Ελευθερίας 1%

Αξίζει να τονιστεί ότι η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέα Δημοκρατίας φτάνει το 83%, ενώ η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν στο μισό, δηλαδή στο 54%.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια