Προ των πυλών η άσκηση «Παρμενίων 2018»

Ελλάδα
Προ των πυλών η άσκηση «Παρμενίων 2018»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις ημέρες έμειναν για την έναρξη της άσκησης «Παρμενίων», για το έτος 2018

Προ των πυλών είναι η έναρξη της άσκησης «Παρμενίων», για το 2018.

Πρόκειται για μια εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Φέτος αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου.

Η άσκηση «Παρμενίων 2018» σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

 Στην άσκηση, η οποία θα διεξαχθεί σε όλη την Ελλάδα, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

- Η εξέταση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, από τις διεθνείς εξελίξεις, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

- Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

- Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητάς τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.

- Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

- Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News