Ελλάδα

Κατηγόρησε το… αλκοόλ ο πατέρας που άφησε έγκυο τη 16χρονη ΑμΕΑ κόρη του

Σοκ προκαλεί η απολογία του πατέρα στην Ιτέα, που άφησε έγκυο τη 16χρονη, με νοητική στέρηση

Μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του δήλωσε ο πατέρας της 16χρονης από την Ιτέα.

Πρόκειται για μία υπόθεση η οποία εξακολουθεί αν συγκλονίζει το Πανελλήνιο, καθώς ο πατέρας ενός 16χρονου κοριτσιού με ειδικές ανάγκες και συγκεκριμένα με νοητική στέρηση, κατηγορείται ότι, όχι μόνο βίασε, αλλά και άφησε έγκυο την ίδια του την κόρη.

Ο άνδρας, ο οποίος έχει παραδεχτεί την πράξη του, δηλώνει «μετανιωμένος» και μάλιστα αναφέρει ότι, όταν ασέλγησε στην ανυπεράσπιστη κόρη του, ήταν μεθυσμένος.

«Φταίει το τσίπουρο»

Σημειώνεται ότι η φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η ανήλικη κόρη του απέβαλλε το αγόρι το οποίο εγκυμονούσε. Ο ίδιος υπέβαλλε αναφορά για το συμβάν, όμως οι εξετάσεις DNA που πραγματοποιήθηκαν τον υπέδειξαν ως βιολογικό πατέρα του αγέννητου μωρού.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στην απολογία του, το βράδυ κατά το οποίο ήρθε σε ερωτική επαφή με την κόρη του, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα τσίπουρου.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την απολογία του: «Με ειλικρίνεια απολογούμενος καταθέτω ότι ενδεχομένως μία φορά περί τα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου 2018, ευρισκόμενος σε κατάσταση προχωρημένης μέθης, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα τσίπουρου στην οικία μας, μη ελέγχοντας τον εαυτό μου, την συμπεριφορά μου και λόγω της συνεπαγόμενης  σοβαρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργειών μου, ήλθα χωρίς να το έχω προσχεδιάσει με πρόθεση, σε ερωτική επαφή με την θυγατέρα μου καταστώντας την ακούσια έγκυο».

Τι είπε ο δικηγόρος του

Στην ίδια «γραμμή» κινήθηκε και ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Βασίλης Νουλέζας, ο οποίος στο dikastiko.gr ανέφερε τα εξής:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία βαριά ακραία περίπτωση ασέλγειας και αιμομιξίας ανιόντος με θύμα ανήλικη 16χρονη με διανοητική στέρηση.

Ο κατηγορούμενος δεν θυμάται τι συνέβη. Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Είναι συγκλονισμένος και βέβαια μετανιωμένος. Δεν μπορεί να διανοηθεί την αποτρόπαια πράξη του. Δεν συγχωρεί τον εαυτό του. Ζητά συγγνώμη από την οικογένεια του.

Ενδεχομένως αιτηθώ την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Προς στιγμήν δεν αμφισβητούμε τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου ταυτοποίησης του DNA που τον καθιστά βιολογικό πατέρα του αγέννητου εμβρύου.

Μου εκμυστηρεύτηκε ότι θα ήθελε καλύτερα να πεθάνει».

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή Άμφισσας και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, ο άνδρας επιχείρησε να κρεμαστεί με την μπλούζα του, στο χώρο κράτησής του, όμως τον απέτρεψαν.

Ένα μέρος της απολογίας του:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες όπως μου αποδίδονται. Ουδέποτε θα ενεργούσα ασελγή πράξη στην ανήλικη θυγατέρα μου, που φροντίζω επιμελώς ως πατέρας σκληρά εργαζόμενος στην αποκομιδή ελαιών για να αποκερδαίνω τα απαραίτητα για τον βιοπορισμό της τετραμελούς οικογένειας μου.

Δεν θα επεδίωκα σε καμία περίπτωση λόγω της συγγενικής σχέσης καταρχήν, χαρακτήρος και αρχών, να έλθω σε εξώγαμη συνουσία με την θυγατέρα μου, που την 30.9.2018 συμπλήρωσε το 16ο έτος της ηλικίας της και πάσχει από διανοητική στέρηση για αυτό φοιτά σε ειδικό Σχολείο, δεν θα διανοούμουν να την αγγίξω για να ικανοποιήσω την γενετήσια επιθυμία μου.

Αυτό το αποκλείω κατηγορηματικά. Εκτός αν απωλέσω τα λογικά μου η τελώ υπό την επήρεια αλκοόλης. Όταν η θυγατέρα μας την 20.9.2018 διακομίσθηκε με φρικτούς πόνους στο Νοσοκομείο και διαπιστώθηκε κατόπιν ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η εγκυμοσύνη της συγκλονίσθηκα, τα έχασα κυριολεκτικά, διότι ήταν αναπάντεχη εξέλιξη, αμέσως ενημερώθηκα για την αποβολήν του άρρενος εμβρύου, ώστε να προστατευτεί η υγεία της.

Θεώρησα υποχρέωση μου να καταγγείλλω το συμβάν αμέσως στην Εισαγγελική Αρχή, διότι πρόκειται για παράνομη, αποτρόπαια και εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ανήλικης θυγατέρας μας.

Αντιλαμβάνομαι ότι η πράξη μου είναι αποτρόπαια, ειδεχθής και αποκρουστική, ότι προσβάλλει την γενετήσια ελευθερία, την αξιοπρέπεια της θυγατέρας μας, που πάσχει από σοβαρή διανοητική στέρηση, αλλά και ολόκληρης της οικογένειας μου, το κοινό αίσθημα της δημόσιας αιδούς και των ηθών, καθώς φέρομαι να έχω έλθει σε σεξουαλική επαφή με την θυγατέρα μου.

Διέπραξα το χειρότερο έγκλημα σε βάρος της μοναδικής θυγατέρας μας, πού μέχρι σήμερα φρόντιζα σαν πατέρας με τον καλύτερο, πιο υποδειγματικό τρόπο.

Νιώθω ψυχικά συντετριμμένος, καταρρακωμένος, αηδιασμένος για την απαράδεκτη, ανήθικη και έκνομη ενέργεια μου και είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη της πράξης μου. Αφού συνελήφθην αντιλήφθηκα, συνειδητοποίησα τι έχει συμβεί και είμαι πολύ απογοητευμένος, καταδικάζω τον εαυτό μου.

Γνωρίζω, αντιλαμβάνομαι ότι η πράξη μου είναι ασυγχώρητη, πλην όμως σας καταθέτω με ειλικρίνεια και ευθύτητα, ότι δεν το επεδίωξα με βούληση την ανάρμοστη και ποινικά κολάσιμη πράξη μου με δόλο, έστω ενδεχόμενο δεν θα τολμούσα να πετύχω συνουσία με εξ’ αίματος συγγενή μου, να τελέσω αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και πολύ περισσότερο με τη 16χρονη θυγατέρα μου».

Σχόλια