Αγιασμός με… παραλειπόμενα στη Βουλή

Ελλάδα
Αγιασμός με… παραλειπόμενα στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με… παραλειπόμενα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στη Βουλή των Ελλήνων για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο.

Όπως είναι φυσικό, το κυρίαρχο θέμα στους διαδρόμους το δημοψήφισμα στα Σκόπια με τον Αρχιεπίσκοπο να χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα «αναμενόμενο». Όπως είπε, «θα προσπαθήσουμε και η μία πλευρά και η άλλη πλευρά. Εμείς τα δικά μας τα πράματα θα κοιτάξουμε». Έδωσε ευχές για δύναμη και σύνεση εκ μέρους των «300», καθώς «περιμένουμε πολλά, γιατί έχουμε υποφέρει και πολλά».

Ιερώνυμος σε Βούτση: «Να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη»

Νωρίτερα, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης επεσήμανε πως με την έξοδο της χώρας από το καθεστώς μνημονίων, η χώρα έχει βαθμούς ελευθερίας και αποφασίζει για την τύχη της. «Να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη όλοι μας», σημείωσε με νόημα ο κ. Ιερώνυμος με τον Νίκο Βούτση χτυπώντας το χέρι του στο ξύλο τραπεζιού να απαντά: «Ούτε τα ίδια, ούτε αλλά Μακαριώτατε, πρέπει η σοφία αυτών των χρόνων να πρυτανεύσει».

Από την τελετή του αγιασμού απουσίαζαν ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης.

Τα… παραλειπόμενα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλησίασε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και, κάνοντάς του μία εγκάρδια χειραψία του συλληπήθηκε για το θάνατο του γαμπρού του.

Η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνα Παπακώστα επέλεξε τα έδρανα των βουλευτών.  Κάθισε όμως δίπλα στο βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η τελετή η κ. Εύη Καρακώστα πλησίασε τα υπουργικά έδρανα και μίλησε με υπουργούς (Κουβέλη, Χαρίτση, Ρήγα) αλλά και με τον πρωθυπουργό.

Ελάχιστος κόσμος παρακολούθησε τον αγιασμό, μεταξύ αυτών ήταν και ο ηθοποιός Άνθιμος Αννανιάδης, ο οποίος έκανε με μεγάλη ευλάβεια τον σταυρό του.

Πηγή - φωτογραφίες: cnn.gr, thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News