Ελλάδα

Επιδεινώθηκε η υγεία του μικρού αγοριού που βρέθηκε με σχοινί στο λαιμό

Συνεχίζει να μάχεται το αγοράκι που εισήχθη στο νοσοκομείο με τη διάγνωση «απαγχονισμός»

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει το 2,5 ετών αγοράκι που βρέθηκε με ένα σχοινί κουρτίνας στο λαιμό στο σπίτι της γιαγιάς του στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του φαίνεται πως επιδεινώθηκε όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ  η διοικήτρια του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» , Βασιλική Παπαχριστοδούλου. Από την περασμένη Πέμπτη, το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το παιδί -που είχε εισαχθεί με τη διάγνωση «απαγχονισμός/κατάσταση μετά αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή»- είναι σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο σε καταστολή.

Υπενθυμίζεται ότι το αγόρι έπαθε ανακοπή όταν ο λαιμός του τυλίχθηκε με κορδόνι κουρτίνας την ώρα που έπαιζε. Όταν συγγενής του το είδε πεσμένο στο έδαφος κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ.

Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν να το επαναφέρουν και διεκομίσθη αρχικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στη συνέχεια στην εντατική Παίδων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, όπου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια