Ελλάδα

Η πύρινη κόλαση στη Σπιάτζα τέθηκε υπό έλεγχο – Οι φλόγες «έγλυφαν» τα σπίτια

Δε σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στους οικισμούς στην Ηλεία

Τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή ανάμεσα σε Λέτρινα και Σαρακίνα στη Σπιάτζα που έφερε μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.

Οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης και τα εναέρια μέσα κατάφεραν να «πιάσουν» τη φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, η φωτιά «έγλειψε» τα πρώτα σπίτια του οικισμού,  αλλά ευτυχώς δεν προκλήθηκε μεγαλύτερο κακό. Συγκεκριμένα, φαίνεται να έχουν καεί μερικές στάνες και μια παλιά αποθήκη.

Η εκκένωση του οικισμού έγινε για προληπτικούς λόγους.

Η επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Πύργου:

«Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Πύργου συγκλήθηκε άμεσα μετά την ενημέρωση που είχαμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για εκδήλωση πυρκαγιάς σε δύο (2) παραλιακά μέτωπα Μούτελη και Λέτρινα περιοχή Σπιάτζας. Μετά από την εκτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την προφορική εισήγησή της για εκκένωση , ο Δήμαρχος Πύργου εξέδωσε πάραυτα την Απόφασή του για εκκένωση του οικισμού Λέτρινα λόγω των σφοδρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Ευτυχώς, μετά τις έγκαιρες και υπεράνθρωπες προσπάθειες της Π.Υ., που ευρίσκονταν σε διαρκή  συνεργασία με το Συντονιστικό από την πρώτη κιόλας στιγμή, οι πυρκαγιές κατασβέστηκαν, και όπως επί λέξει δήλωσε ο Διοικητής της Π.Υ. , «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα».

Ταυτόχρονα όμως είχαμε και εκδήλωση τρίτης πυρκαγιάς, αυτή την φορά στην περιοχή του Επιταλίου και μάλιστα έγγιστα στην περιοχή «ΠΟΤΟΚΙ», γεγονός που εγκυμονούσε τεράστιους και αξεπέραστους κινδύνους και για ολόκληρη την περιοχή της πόλης του Πύργου, λόγω της επιφανειακής ταφής 100.000 τόνων απορριμμάτων στην εν λόγω περιοχή. Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση της Π.Υ. ήταν άμεση και αποτελεσματική. Σημειωτέων ότι η επικοινωνία του Δημάρχου με τους Ιωάννη Ταφίλη Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Τζανέτο Φιλιππάτο Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Προστασίας του Πολίτη, τον κα Φωτεινή Παντριώρα Ειδική Γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης κρίσεων και τον κ. Σωκράτη Φάμελλο Αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος και τον κ. Κων/νο Κυριακόπουλο Υποστράτηγο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν συνεχής.».

Σχόλια