Ελλάδα

Τι «όπλισε» το χέρι του αρχιτέκτοινα που σκότωσε το φαρμακοποιό στο Ψυχικό

Ανατριχίλα προκαλεί η κατάθεση του 51χρονου αρχιτέκτονα, καθ’ ομολογία δολοφόνου, του φαρμακοποιού, Βασίλη Φλώρου, στο Ψυχικό

Ασυγκράτητο μίσος και οικονομικές διαφορές φαίνεται ότι αποτέλεσαν τα κίνητρα τα οποία «όπλισαν» το χέρι του δολοφόνου του 57χρονου φαρμακοποιού, Βασίλη Φλώρου, που βρήκε τραγικό θάνατο το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Ψυχικού.

Όπως κατέθεσε ο δράστης, ένας 51χρονος αρχιτέκτονας, ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει το φαρμακοποιό.

«Ο φαρμακοποιός μου είχε πάρει το σπίτι»

Και αυτό γιατί, οι δύο άνδρες είχαν δικαστική διαμάχη, εξαιτίας οικονομικών διαφορών.

Το παραπάνω παραδέχεται και ο ίδιος ο δράστης στην κατάθεσή του: «Σε λίγες ημέρες θα έπρεπε να φύγω από το σπίτι μου καθώς ο φαρμακοποιός το είχε πάρει μετά από πλειστηριασμό, αφού δεν μπόρεσα να ξεχρεώσω τα 300.000 ευρώ, τα οποία στην ουσία είχα δανειστεί. Όχι όμως για μένα, αλλά για ένα τρίτο πρόσωπο.».

Την ίδια ώρα, o Βασίλης Φλώρος γνώριζε ότι ο άνθρωπος με τον οποίο είχε τις οικονομικές διαφορές είχε γίνει ασφυκτικός το τελευταίο διάστημα.

Αντάλλαξε οικογενειακό κειμήλιο για να πάρει το όπλο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης αντάλλαξε ένα όπλο, το οποίο διέθετε ως οικογενειακό κειμήλιο από το 1880, με το περίστροφο το οποίο και χρησιμοποίησε για να σκοτώσει το φαρμακοποιό.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, όταν αποφάσισε να δολοφονήσει το φαρμακοποιό, η οικονομική του κατάσταση ήταν τέτοια που δεν του επέτρεπε να δώσει χρήματα για να αγοράσει ένα περίστροφο.

«Ήθελα να δώσω ένα τέλος στη ζωή μου»

Πάντως, οι λεπτομέρειες που κατέθεσε ο 51χρονος στους αστυνομικούς, αναφορικά με τη δολοφονία του φαρμακοποιού προκαλούν σοκ:

«Περίμενα να μην είναι η οικογένειά μου στο σπίτι για να μην καταλάβουν το παραμικρό, και εκείνο το πρωί του Σαββάτου πήγα με το αυτοκίνητό μου στο σπίτι του θύματος αποφασισμένος να τον σκοτώσω.

Στάθμευσα το Ι.Χ. μου λίγα μέτρα πιο μακριά και πλησίασα με τα πόδια. Τον είδα που έβγαινε με το αυτοκίνητο. Πλησίασα και αρχικά πυροβόλησα μία φορά, την ώρα μάλιστα που το τζάμι του οδηγού ήταν ανεβασμένο.

Εκείνη την ώρα τα έβλεπα όλα μαύρα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικές και σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω. Ήθελα να δώσω ένα τέλος στη ζωή μου. Ένα τέλος σε όλα όσα είχαν γίνει…».

(Με πληροφορίες από protothema.gr και newsbomb.gr)

Σχόλια