default-image

Συνταξιούχοι: Ζητάμε από το κράτος να μας δώσει ότι μας χρωστά

Ελλάδα
Συνταξιούχοι: Ζητάμε από το κράτος να μας δώσει ότι μας χρωστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν μας τα δώσουν σε τρεις μήνες θα αποσύρουμε τη μήνυση που υποβάλαμε.

Το ΕΝΔΙΣΥ διαθέτει την τεχνογνωσία για την καταβολή των συντάξεων κύριων κι επικουρικών, εντός τριμήνου.

«Σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η κυβέρνηση να δημιουργεί υπέρ πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ το οποίο εμφανίζει και προς τους δανειστές», επιμένει ο πρόεδρος του Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος, μιλώντας στον 98.4 μετά τη  μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το Δίκτυο προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και μεταξύ άλλων στρέφεται κατά της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Το υπουργείο Εργασίας από την πλευρά του, απαντώντας στο Ενιαίο Δίκτυο, κατηγορεί τους εκπροσώπους του, ότι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα πλεονάσματα με ανακριβή στοιχεία σχετικά με την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων.

Διευκρινίζει επίσης ότι εκκαθάριση και πληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων για κύρια σύνταξη συνυπολογίζεται στη συνταξιοδοτική δαπάνη και στο τελικό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ για το 2018. 

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, συνολικά βρίσκονται σε εκκρεμότητα 180.000 συντάξεις και εφάπαξ. 

Επίσης, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, η καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης έχει ως συνακόλουθη συνέπεια και την καθυστέρηση στην απονομή του εφάπαξ που δικαιούνται. 

Το ΕΝΔΙΣΥ ζητεί από τον εισαγγελέα  να ερευνήσει την τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων εκ μέρους των υπευθύνων σε βάρος των συνταξιούχων επειδή η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων  οφείλεται σε σκοπιμότητα και όχι σε αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ο Νίκος Χατζόπουλος αναφέρει επίσης ότι το Δίκτυο διαθέτει την τεχνογνωσία για την καταβολή των συντάξεων κύριων κι επικουρικών, εντός τριμήνου. Προσθέτει δε, ότι σε περίπτωση καταβολής των συντάξεων εντός του ιδίου χρονικού διαστήματος , πως θα αποσύρουν τη μηνυτήρια αναφορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News