Ελλάδα

Τα σενάρια για την απαγωγή των δύο αγοριών στην Κύπρο

Τι δήλωσε ο δράστης

Ενώπιον του δικαστηρίου της Λάρνακας οδηγήθηκε σήμερα ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αποδέχτηκε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του 35χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τη χθεσινή απαγωγή των δύο ανήλικων αγοριών από το σχολείο τους.Ο δράστης πάντως δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Ο 35χρονος δράστης από τη Λευκωσία, ο οποίος τελευταία διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Παράλληλα στη διάρκεια των 8 ωρών, δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση.

Πάντως τεράστια είναι η ανακούφιση για τους γονείς των παιδιών που βίωσαν τον εφιάλτη. Σε δηλώσεις του ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών ευχαρίστησε όλους για τη βοήθεια. «Ήταν όλοι άψογοι», είπε.

Τα συγχαρητήριά του στην Αστυνομία έδωσε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σχόλια