Ελλάδα

Εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές από τον πυροσβέστη που έχασε γυναίκα και παιδί

Συγκλονιστικός ο πυροσβέστης Ανδρέας Δημητρίου, στο αυστραλιανό δίκτυο ABCnews, μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως, μετά την τραγωδία που βρήκε.

«Αισθάνομαι πολλά, αλλά δεν έχω αισθανθεί ακόμα θυμό, με την έννοια ότι δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω. Να θυμώσω με τον Θεό; Να θυμώσω με τους ανθρώπους; Να θυμώσω με τον αυτό μου;». Είναι τα συγκλονιστικά λόγια του πυροσβέστη Ανδρέα Δημητρίου που έχασε γυναίκα και παιδί, έξι μόλις μηνών και ενώ ο ίδιος έδινε μάχη με τις φλόγες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Για πρώτη φορά μετά την τραγωδία που τον «έζωσε», ανοίγει την ψυχή του στο αυστραλιανό ABC news και με τεράστια δύναμη ψυχής προχωράει σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση, δίδοντας την ίδια ώρα μαθήματα ζωής .

Την αποφράδα ημέρα, στις 23 Ιουλίου ο πυροσβέστης, κλήθηκε να δώσει τη μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική, όταν ενημερώθηκε ότι η φωτιά είχε μπει στον οικισμό.

Η σύζυγός του απάντησε το τηλέφωνο εκείνη τη μοιραία νύχτα και του είπε ότι είχε πάρει το παιδί τους και κατέβηκαν στην παραλία. Έφτασε μέχρι το σημείο και βρήκε την γυναίκα του χωρίς τις αισθήσεις της. Στο πλευρό της ήταν το μωρό.

Ο θάνατος του βρέφους διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η Μαργαρίτα έφυγε από τη ζωή 12 ημέρες αργότερα, καθώς δεν συνήλθε ποτέ από το κώμα.

«Έχω πολλά συναισθήματα αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα θυμό. Δεν ξέρω με ποιον πρέπει να θυμώσω. Κάθε μέρα περνάω από όλα τα συναισθήματα εκτός από θυμό. Μέχρι τώρα», δήλωσε στο αυστραλιανό δίκτυο ABCnews, ο πυροσβέστης Ανδρέας Δημητρίου.

Η Μαργαρίτα του δεν είναι πια στη ζωή όπως και το αγγελούδι του αλλά ο Ανδρέας πρέπει να προχωρήσει. Όσο επώδυνο και καμιά φορά ανέφικτο είναι αυτό.

«Είναι κάτι που δεν μπορείς να υπομείνεις εύκολα. Είναι κάτι που εύχεσαι να μην περάσει κανένας, ούτε καν ο εχθρός σου», λέει με συγκίνηση.

Λίγες ώρα ήταν αρκετές για να χάσει τα πάντα και όλα τα παραπάνω να αποτελέσουν τον τραγικό επίλογο μίας από τις 99 ιστορίες των ανθρώπων που χάθηκαν εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Οι φωτογραφίες είναι απο το τηλεοπτικό δίκτυο ABCnews.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια