Λάρνακα: Ομολόγησε ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών

Ελλάδα
Λάρνακα: Ομολόγησε ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιθανότατα να είχε συνεργό ο απαγωγές των δύο 11χρονων αγοριών

Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζει η αστυνομία και αυτό διότι θεωρούν δύσκολο να οργάνωσε και να εκτέλεσε το σχέδιο απαγωγής ολομόναχος.

Τα δύο αγόρια εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του δράστη, στη Λάρνακα, σε κατάσταση νάρκωσης. Σύμφωνα με τη Cyprus Times ανακρινόμενος ο 35χρονος παραδέχτηκε τη διάπραξη των αδικημάτων και ανέφερε ότι χορήγησε συγκεκριμένη ηρεμιστική ουσία στους δύο μαθητές.

Η αστυνομία την ίδια ώρα αναζητά στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 35χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος - σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης - δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Μετά από πληροφορία που έδωσε πολίτης έφτασε η αστυνομία στον εντοπισμό των δύο 11χρονων παιδιών και τη σύλληψη του ανθρώπου που τους απήγαγε.

Ο πολίτης, σύμφωνα με τον ιστότοπο eleytherostypos.gr, ακούγοντας την περιγραφή του δράστη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενημέρωσε τον αδελφό του, ο οποίος πήγε στην πολυκατοικία. Αφού συζήτησαν, τότε τηλεφώνησαν στην αστυνομία.

Βρήκαν τον απαγωγέα με τα δύο παιδιά ναρκωμένα

Σε λίγη ώρα, πήγαν στη πολυκατοικία δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μπήκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν τον απαγωγέα με τα αγόρια, τα οποία ήταν ναρκωμένα. Ο ένας αστυνομικός έμεινε με τον δράστη, ο οποίος δεν έδειξε να αντιδράει και ο άλλος πήρε τα παιδιά. Δεν υπήρχε άλλο άτομο στο σπίτι.

Ο δράστης είναι 35 ετών και δεν απασχόλησε ποτέ την αστυνομία. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τον έβλεπαν το πρωί να βγάζει βόλτα τους σκύλους του, ενώ ένας παρατήρησε ότι άλλαζε συχνά τις πινακίδες του αυτοκινήτου του. Μάλιστα παρατήρησαν ότι χθες φορούσε μπερέ.

Οι γονείς ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό των δύο 11χρονων απο τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά βρέθηκαν κοντά στο δημοτικό σχολείο από το οποίο έγινε η αρπαγή. Ο 35χρονος απαγωγέας, Κύπριος στην καταγωγή, οδηγείται για ανάκριση. Αρχικά, οι πληροφορίες των αρχών έλεγαν ότι ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία, λόγω της ένδυσής του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο δράστης δεν έχει απασχολήσει ποτέ την αστυνομία για οποιοδήποτε αδίκημα. Ο κ. Ιωνάς Νικολάου σημείωσε πως το πιθανότερο κίνητρο είναι η απαίτηση λύτρων.

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις τα παιδιά

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις καθώς η κατάστασή τους εγείρει υποψίες ότι ο δράστης της απαγωγής τα είχε ναρκώσει. Ο απαγωγέας διέμενε στην πολυκατοικία που εντοπίστηκε, μαζί με άλλο ένα άτομο, ενώ στην ίδια πολυκατοικία διαμένει και ένα από τα παιδιά της παρέας που προσέγγισε το πρωί. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν είχε συνεργό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Συναγερμός σήμανε σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, αλλά και παγκύπρια μετά την εξαφάνιση δύο 11χρονων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη.

Άγνωστος άντρας ισχυρής σωματικής διάπλασης, ηλικίας περίπου 50-60 χρόνων και ύψους 1.70-1.75 μ., με δεμένο το χέρι πλησίασε κάποια στιγμή το πρωί τα δύο παιδάκια στο σχολείο. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ο μεσήλικας άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος, με αποτέλεσμα αυτά να τον ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy, ο δράστης προσέγγισε τουλάχιστον πέντε παιδιά γύρω στις 7:00 με 7:45, αφού πρώτα εισήλθε στο προαύλιο του σχολείου, ενώ όπως έγινε γνωστό από τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, τους είπε ότι ήταν ο νέος τους δάσκαλος και ζήτησε να μεταφέρουν για εκείνον βιβλία προφασιζόμενος τραυματισμό στο χέρι (είχε δέσει το ένα του χέρι με γάζα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News