Ελλάδα

Υπόθεση Λαγούδη: Γι’ αυτούς τους λόγους ο εισαγγελέας προχώρησε σε διώξεις

Ο εισαγγελέας είχε όλες τις ενδείξεις, για να προχωρήσει και να ασκήσει ποινικές διώξεις για τη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη, σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας

Βάση σημαντικών στοιχείων που είχε στα χέρια του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη. Τους λόγους αυτούς ανέλυσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Επίσης ο τεχνικός σύμβουλος στην εκπομπή ανέλυσε και τα τέσσερα βασικά στοιχεία που δείχνουν ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά για δολοφονία.

«Ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του όλο τον φάκελο. Πήρε τα στοιχεία από την αστυνομία και ανέλαβε την προανάκριση. Ο κύριος εισαγγελέας κατέληξε στο να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, για εμπρησμό και για σύσταση συμμορίας», ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε «ότι ο εισαγγελέας έχει όλες τις ενδείξεις, με βάση τις οποίες προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων… Εμείς δώσαμε βάσιμα στοιχεία για να τα αξιολογήσει ο εισαγγελέας ώστε σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που είχε και με τις καταθέσεις που πήρε, να καταλήξει εκεί που κατέληξε».

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελέα στη δίωξη τόνισε:

«Θεωρώ ότι ήταν βασικά τέσσερα τα στοιχεία τα οποία ήταν σημαντικά και αυτά ήταν κατά σειρά:

- Η αιθάλη η οποία υπήρχε στο αυτοκίνητο, στην πόρτα του οδηγού εξωτερικά που σημαίνει ότι ενώ υπήρχε σε εξέλιξη η πυρκαγιά μέσα στο αυτοκίνητο, άνοιξε η πόρτα. Άρα υπήρχε άλλος ή άλλα άτομα έξω από το αυτοκίνητο, διότι η άτυχη Ειρήνη Λαγούδη ήταν στο πίσω κάθισμα.

- Το αποτύπωμα παπουτσιού που βρέθηκε καταρχήν στο τζάμι και μετά στον ουρανό του αυτοκινήτου, επειδή φόραγε μποτάκια και άφησε ίχνος πάνω στην οροφή. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, με υψηλή θερμοκρασία. Μόνο έτσι αφήνει αποτύπωμα στον ουρανό.

- Το θέμα του καυσίμου. Ενώ προέκυψε ότι προμηθεύτηκε καύσιμο περίπου 20 λίτρα, στο δοχείο μέσα δε βρέθηκε ίχνος καυσίμου. Ελάχιστο… Που σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποίησε όλο. Όμως από την έρευνα που έκανα εγώ, δεν διαπίστωσα ότι το καύσιμο ήταν αυτής της ποσότητας. Άρα κάπου πήγε κάποια ποσότητα καυσίμου.

- Το κινητό τηλέφωνο, το οποίο δεν βρέθηκε.

Κατά συνέπεια, όλα αυτά σε συνδυασμό ή κατά μόνας, συνέθεσαν το παζλ και έτσι ο κύριος εισαγγελέας κατέληξε στο να ασκήσει τις ποινικές διώξεις».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια