Ελλάδα

Τι είπε ο π. Βασίλειος Βολουδάκης για την εισβολή του Ρουβίκωνα στον Άγιο Νικόλαο

Για την εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου (Λυκαβητό) που έλαβε χώρα χθες την ώρα της Θείας Λατρείας, μίλησε ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Βολουδάκης

Από τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, άπαντες αναζητούσαν τα αίτια της κίνησης αυτής του Ρουβίκωνα η οποία τάραξε και αναστάτωσε το ποίμνιο κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, χθες Κυριακή, με την αναρχική ομάδα, να εξαπολύει απειλές εναντίον ιερέων και της ενορίας.

Σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr, όπου και μίλησε ο εφημέριος της ενορίας π. Βασίλειος Βολουδάκης, η χθεσινή εισβολή ήταν και είναι πέρα από κάθε λογική. Η «παρέμβαση» όπως την ονομάζει η αναρχική ομάδα με απειλές εναντίον των Ιερέων και της ενορίας προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση καθώς ως φαίνεται η έννοια σεβασμός δεν υπάρχει ως έννοια στο λεξιλόγιο τους.

Από τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, άπαντες αναζητούσαν τα αίτια της κίνησης αυτής του Ρουβίκωνα και εν τέλει το απόγευμα μέσω ανακοίνωσης γνωστοποίησαν το «γιατί», που έχει να κάνει με έναν ξενώνα αστέγων της ενορίας. Η Αστυνομία που έφτασε στο σημείο χθες το πρωί, έλαβε καταθέσεις και το οπτικό υλικό από τις κάμερες, ενώ αυτεπάγγελτα κατατέθηκε μήνυση.

Σήμερα, το vimaorthodoxias.gr μίλησε με τον εφημέριο του Ναού, τον π. Βασίλειο Βουλουδάκη, που από χθες το πρωί είναι και αυτός σοκαρισμένος με αυτό που συνέβη. Περιστατικά βίας δεν είναι άγνωστα για τον ίδιο καθώς ο Ναός έχει υπάρξει στο παρελθόν στόχος. Συγκεκριμένα, πριν από δύο χρόνια έγινε έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού και την ευθύνη ανέλαβε μια άλλη αναρχική ομάδα.

Το κρούσμα της Κυριακής, σύμφωνα με τον π. Βασίλειο, προκλήθηκε μετά από δημοσίευμα με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον ξενώνα που επί χρόνια φιλοξενεί άστεγα άτομα. «Να κάνουμε το Σταυρό μας. Είναι αρχή μεγάλων οδυνών», λέει στο vimaorthodoxias.gr ο π. Βασίλειος που περιγράφει τις στιγμές που βίωσε ο ίδιος και οι ενορίτες χθες το πρωί: «Τη στιγμή που ψάλαμε στον Τισάγιο Ύμνο μπροστά στην Αγία Τράπεζα άκουσα μια γυναικεία φωνή να φωνάζει "υποκριτές". Βγήκα έξω και 25-30 άτομα έριξαν τα κολωνάκια του κεντρικού διαδρόμου και πλησίαζαν την Ωραία Πύλη. Εκεί τους σταμάτησαν ενορίτες και ψάλτες. Όλο αυτό κράτησε 4-5 λεπτά, έκαναν σαματά κι έφυγαν».

Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης και οι Ιερείς του Ναού έχουν κάνει προσπάθειες για να μιλήσουν με μέλη αναρχικών ομάδων ενώ ως απάντηση αναμένεται να εκδώσουν και ανοιχτή επιστολή με την οποία θα απαντούν στις αιτιάσεις για τον ξενώνα.

Σχόλια