Opinion Poll: Προβάδισμα πάνω από 13% για τη ΝΔ

Ελλάδα
Opinion Poll: Προβάδισμα πάνω από 13% για τη ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δημοσκόπηση από την Opinion Poll

Πάνω από 13% είναι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, κρίσιμη είναι και η τρίτη θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την οποία… «κονταροχτυπιούνται» το Κίνημα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Η έρευνα διεξήχθη από 17 μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2018, σε 1.102 νοικοκυριά, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ΝΔ φαίνεται να συγκεντρώνει το 21,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 16 %, το Κίνημα Αλλαγής κατέχει το ποσοστό του 6,4%, ενώ η Χρυσή Αυγή, φαίνεται να κατέχει την τέταρτη θέση και το ποσοστό του 6,2%. Ακολουθεί το ΚΚΕ, με ποσοστό 5,6%, το Ποτάμι, το οποίο λαμβάνει ποσοστό ύψους 0,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,7%, η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,4%, η Λαϊκή Ενότητα που καταλαμβάνει το ποσοστό του 1,2%, η Ελληνική Λύση με ποσοστό 1,1% και τέλος, το κόμμα του πρώην Υπουργού, Γιάνη Βαρουφάκη, Μέρα 25, με ποσοστό 1,1%.

Πάντως, στην ερώτηση, «Ποιο κόμμα πιστεύεται ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές», η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και ειδικότερα το 56,5 %, θεωρεί ότι η ΝΔ πρόκειται να σχηματίσει Κυβέρνηση, με το ΣΥΡΙΖΑ να καταλαμβάνει το ποσοστό του 18,3%, ενώ δεν έδωσε απάντηση το 25% των ερωτηθέντων.

Αναφορικά με την καταλληλόλητα των δύο πολιτικών αρχηγών για πρωθυπουργοί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως είναι «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», καταλαμβάνοντας ποσοστό που ανέρχεται στο 29,33% ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, με ποσοστό 23,06%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 43,4% των ερωτηθέντων δεν θεωρούν κανέναν από τους δύο ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ.

Διαβάστε την επίσημη ανάλυση της έρευνας από την Opinion Poll ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News