Ελλάδα

Opinion Poll: Προβάδισμα πάνω από 13% για τη ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση από την Opinion Poll

Πάνω από 13% είναι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, κρίσιμη είναι και η τρίτη θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την οποία… «κονταροχτυπιούνται» το Κίνημα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Η έρευνα διεξήχθη από 17 μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2018, σε 1.102 νοικοκυριά, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ΝΔ φαίνεται να συγκεντρώνει το 21,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 16 %, το Κίνημα Αλλαγής κατέχει το ποσοστό του 6,4%, ενώ η Χρυσή Αυγή, φαίνεται να κατέχει την τέταρτη θέση και το ποσοστό του 6,2%. Ακολουθεί το ΚΚΕ, με ποσοστό 5,6%, το Ποτάμι, το οποίο λαμβάνει ποσοστό ύψους 0,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,7%, η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,4%, η Λαϊκή Ενότητα που καταλαμβάνει το ποσοστό του 1,2%, η Ελληνική Λύση με ποσοστό 1,1% και τέλος, το κόμμα του πρώην Υπουργού, Γιάνη Βαρουφάκη, Μέρα 25, με ποσοστό 1,1%.

Πάντως, στην ερώτηση, «Ποιο κόμμα πιστεύεται ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές», η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και ειδικότερα το 56,5 %, θεωρεί ότι η ΝΔ πρόκειται να σχηματίσει Κυβέρνηση, με το ΣΥΡΙΖΑ να καταλαμβάνει το ποσοστό του 18,3%, ενώ δεν έδωσε απάντηση το 25% των ερωτηθέντων.

Αναφορικά με την καταλληλόλητα των δύο πολιτικών αρχηγών για πρωθυπουργοί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως είναι «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», καταλαμβάνοντας ποσοστό που ανέρχεται στο 29,33% ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, με ποσοστό 23,06%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 43,4% των ερωτηθέντων δεν θεωρούν κανέναν από τους δύο ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ.

Διαβάστε την επίσημη ανάλυση της έρευνας από την Opinion Poll ΕΔΩ.

Σχόλια