Αυγενάκης: «Στερούν κοινοτικούς πόρους από τους Έλληνες παραγωγούς»

Ελλάδα
Αυγενάκης: «Στερούν κοινοτικούς πόρους από τους Έλληνες παραγωγούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα παραμένει ουραγός, πίσω από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Εσθονία και η Ιταλία»

Για το ζήτημα των κοινοτικών πόρων στους παραγωγούς μίλησε ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου «Στερούν κοινοτικούς πόρους από τους Έλληνες παραγωγούς».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια πλήρους αδιαφορίας, καταστροφικών πολιτικών και ανηλεών φοροεπιδρομών που γονάτισαν τον αγροτικό κόσμο, η Κυβέρνηση ανακάλυψε το πακέτο Γιούνκερ για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Η Ελλάδα, για μια ακόμα φορά, παραμένει ουραγός, πίσω από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Εσθονία και η Ιταλία που έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους περίπου 600 εκ. ευρώ και οι αγρότες τους ήδη λαμβάνουν πιστώσεις με ευνοϊκούς όρους.

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή ζητούσε την αξιοποίηση του «Πακέτου Γιούνκερ». Ωστόσο, η Κυβέρνηση ολιγώρησε με αποτέλεσμα ακόμη να μην γνωρίζουμε σε ποιο ύψος ανέρχεται η χρηματοδότη, πότε και με ποια κριτήρια θα επιλέξει τον φορέα εφαρμογής και, κυρίως, πότε θα είναι σε θέση οι αγρότες μας να υποβάλουν αιτήσεις για χρηματοδότηση.

Η κυβερνητική ανικανότητα οδηγεί τους αγρότες σε μαρασμό, στερώντας απαραίτητα κονδύλια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News