Ελλάδα

Χατζηδάκης: Όσο νωρίτερα διεξαχθούν οι εκλογές, τόσο καλύτερο για την οικονομία

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» χαρακτηρίζει ως «κομπογιαννίτικες συνταγές» την πολιτική του πρωθυπουργού, καθώς, όπως αναφέρει, προβλέπει «μείωση των φόρων και επέκταση του κράτους».

«Η διαφορά είναι ότι για τη ΝΔ, η μείωση της φορολογίας αποτελεί στρατηγική επιλογή και ουσιαστικό στοιχείο της πολιτικής της, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ μια τυχοδιωκτική και συγκυριακή επιλογή, μήπως ψαρέψει στα θολά νερά ορισμένες ψήφους» προσθέτει.

Ερωτηθείς για το Ασφαλιστικό, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ με ψέματα, κινδυνολογίες και τερατολογίες», σημειώνοντας «το πρωτεύον είναι ότι οι επικουρικές συντάξεις έχουν σχεδόν εξαϋλωθεί και σε λίγα χρόνια, αν συνεχίσουμε έτσι, οι επόμενες γενιές δεν θα έχουν επικουρικές συντάξεις».

«Εμείς για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα προτείνουμε για τους νέους ασφαλισμένους τον κεφαλαιοποιητικό πυλώνα για την επικουρική ασφάλιση που πλέον εφαρμόζεται σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες και έχει θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα από το 2003 για τα επαγγελματικά ταμεία, αλλά δεν εφαρμόστηκε» είπε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη υπερασπίζεται ένα σύστημα χρεοκοπημένο που οδηγεί σε συνεχείς μειώσεις τις συντάξεις. Αυτός και μόνο είναι αρκετός λόγος να μην τον ψηφίσουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι».

Είπε ότι η πρόταση της ΝΔ για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους «συμβάλλει στην συνταγματική επιταγή για οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, ενισχύει την οικονομική αυτοτέλεια τους και την αποτελεσματικότητά τους».

Χαρακτηρίζει «ανόητο» το επιχείρημα ότι με την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ θα ευνοηθούν οι περιοχές με ακριβά ακίνητα και οι λεγόμενοι πλούσιοι δήμοι, καθώς όπως ανέφερε, «όπως ισχύει και σήμερα για την κρατική χρηματοδότηση, θα υπάρχει ένας εξισορροπητικός αναδιανεμητικός μηχανισμός που θα μεταφέρει πόρους στους φτωχότερους δήμους».

Με αφορμή το θέμα αυτό, εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «κινδυνολογία», «άγνοια της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και πολιτική καθυστέρηση».

Ο κ. Χατζηδάκης εκτιμά ότι η χώρα έχει ήδη εισέλθει σε προεκλογική περίοδο με την κυβέρνηση να «έχει επιλέξει ως στρατηγική την ένταση και την πόλωση» και τονίζει «όσο νωρίτερα, λοιπόν, τόσο καλύτερο για την οικονομία».

Είπε ότι η ΝΔ θα διατηρήσει το εμπάργκο στην ΕΡΤ «μέχρι η ΕΡΤ να αλλάξει και να αρχίσει να συμπεριφέρεται ως δημόσια τηλεόραση που σέβεται τους φορολογούμενους», εγκαλεί την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΡΤ για «πλήρη αποθράσυνση» και καταλήγει αναφέροντας «αφού έχουν επιλέξει τον δρόμο του απόλυτου εκφυλισμού της δημόσιας τηλεόρασης, θα τον βαδίσουν μόνοι τους μαζί με τους λίγους φανατικούς οπαδούς τους που έχουν απομείνει να τους παρακολουθούν».


ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια