Τα 4 στοιχεία που δείχνουν ότι η Ειρήνη Λαγούδη δολοφονήθηκε

Ελλάδα
Τα 4 στοιχεία που δείχνουν ότι η Ειρήνη Λαγούδη δολοφονήθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πολλά κενά στην υπόθεση του θανάτου της άτυχης Ειρήνης Λαγούδη, οδήγησαν τον εισαγγελέα να ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων

Με την υπόθεση του θανάτου της άτυχης 44χρονης να έχει εξελιχθεί σε απόλυτο θρίλερ, μία υπόθεση που εξακολουθεί να απασχολεί τις αρχές, ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση δολοφονία.

Τη λύση του μυστηρίου φαίνεται να προσεγγίζουν πλέον οι εισαγγελικές Αρχές, αποκλείοντας οριστικά το ενδεχόμενο η άτυχη 44χρονη Ειρήνη από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, να έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων, χαρακτηρίζοντας, με τον τρόπο αυτό, την υπόθεση ως δολοφονία.

Σύμφωνα με το Star, τα στοιχεία που έδειχναν εξαρχής ότι δεν επρόκειτο για αυτοκτονία είναι τα εξής:

- Το πρώτο στοιχείο που έδειξε στους ερευνητές της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη όταν δεν πρόκειται για αυτοκτονία ήταν ότι βρέθηκε αιθάλη έξω από την πόρτα του οδηγoύ. Τι σημαίνει αυτό; Δεδομένου ότι οι αστυνομικοί βρήκαν την πόρτα κλειστή, ότι η πόρτα άνοιξε ενώ ήταν σε εξέλιξη η φωτιά. Αποκλείεται να την άνοιξε η γυναίκα γιατί τότε θα είχε βγει από το αυτοκίνητο. Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής που έκανε την έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάποιος άνοιξε την πόρτα.

- Δεύτερο στοιχείο: τα πελματικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στην οροφή του αυτοκινήτου πάνω από τα πίσω καθίσματα και στο πίσω τζάμι. Οι πραγματογνώμονες πιστοποίησαν ότι είναι από τις μπότες που φορούσε η άτυχη γυναίκα. Δεδομένου ότι ήταν μια πολύ ψηλή γυναίκα, 1.85 σχεδόν σε ύψος, συμπέραναν ότι χτυπούσε με τα πόδια της στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τη φωτιά.

- Τρίτο στοιχείο: η Ειρήνη Λαγούδη γέμισε εάν μπιτόνι με πετρέλαιο κίνησης σχεδόν 20 λίτρα. Βρέθηκαν ελάχιστη ποσότητα όμως. Πού πήγε η υπόλοιπη; Και εδώ ενισχύεται το σενάριο που λέει ότι κάποιος της ζήτησε το πετρέλαιο για να την παρασύρει στο ραντεβού. Οι ερευνητές πιστεύουν μάλιστα ότι έγινε η μετάγγιση από το μπιτόνι στο αυτοκινήτου φιλικού της προσώπου.

- Τέταρτο στοιχείο: το κινητό της τηλέφωνο. Δεν βρέθηκε ποτέ το στίγμα του, όμως εντοπίστηκε μέρες μετά το θάνατό της σε σπίτι φιλικού της προσώπου στο Αιτωλικό. Ο δικηγόρος της οικογένειας μας έχει πει ξεκάθαρα ότι όποιος άρπαξε το κινητό είναι ο δολοφόνος της και μάλιστα έστελνε μηνύματα για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αρχών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η διαδρομή που ακολούθησε η Ειρήνη Λαγούδη τη μοιραία μέρα, δείχνει ότι η 44χρονη έφυγε από το σπίτι της στις 10 και μισή το πρωί λέγοντας ότι πάει για καφέ και γλυκά. Παίρνει τον καφέ και ενώ πρέπει να γυρίσει σπίτι της, ακολουθεί ένα ακατανόητο δρομολόγιο προς τη λίμνη Τριχωνίδα.

Έπειτα, σταματάει σε βενζινάδικο, σε μια απόσταση 20 λεπτών από το σπίτι της γεμίζει το μπιτόνι και μετά μέσα στο χειμώνα σε κακές καιρικές συνθήκες αποφασίζει να πάει στη λίμνη διανύοντας μια απόσταση μιάμισης ώρας και με τον κίνδυνο να σπάσει το αυτοκίνητο καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι άσχημος χωματόδρομος. Και όλα αυτά για να αυτοκτονήσει; Ήταν πολλά τα κενά αυτά φαίνεται ότι είδε ο εισαγγελέας και άσκησε τις ποινικές διώξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News