Ελλάδα

Μακάβριο επιχείρημα Τσακαλώτου: «Οι σημερινοί συνταξιούχοι θα πεθάνουν»

«Στα μαχαίρια» ΝΔ και Τσακαλώτος, με αφορμή το επιχείρημά του ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι θα… πεθάνουν

Μόνο ως μακάβριο μπορεί να χαρακτηριστεί το επιχείρημα του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίο ανέφερε ότι «Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 (σσ. οι συνταξιούχοι) δε θα βρίσκονται πια εδώ.».

Πρόκειται για το επιχείρημα του ίδιου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), το οποίο και επανάφερε ο Υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να πείσει τους επενδυτές στο Roadshow στο Λονδίνο.

ΝΔ: «Και δεν ντρέπονται»

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με ένα απόσπασμα της εν λόγω ομιλίας του Υπουργού, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε και μία σκληρή ανακοίνωση, στην οποία - μεταξύ άλλων - αναγράφεται: «Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται.»

Τσακαλώτος: «Η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο»

Πάντως, τη δική του απάντηση στη Νέα Δημοκρατία δίνει ο ίδιος ο Υπουργός, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό».

Ενώ, καταλήγοντας ασκεί δριμεία επίθεση στη ΝΔ, σχολιάζοντας: «Η ΝΔ ας συνεχίσει το δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό - γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια