Ελλάδα

Αυστηρούς ελέγχους στα τηλεοπτικά προγράμματα ξεκινά το ΕΣΡ

Στο τραπέζι της συνεδρίασης «έπεσε» και η «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ1

Το στιγμιότυπο της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» που προβάλλεται από την ΕΡΤ1 αποτέλεσε απλά την αφορμή για να ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Το ΕΣΡ πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε και η εκπομπή της ΕΡΤ1 που μεταδόθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΡ, τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.

Ιδιαιτέρως απασχολούν το Συμβούλιο η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται.

Έτσι, κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ο έλεγχος όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ' όλη η διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις που αυτό επιβάλλεται.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια