Ελλάδα

Θύμα τροχαίου δυστυχήματος μία... βίδρα στην Καστοριά

Η ευρασιατική βίδρα ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών

Άλλο ένα τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ελλάδα, με θύμα όμως όχι άνθρωπο, αλλά μία βίδρα η οποία έχασε τη ζωή της στην Καστοριά.

Συγκεκριμένα, η βίδρα σκοτώθηκε την Τρίτη μετά από σύγκρουση με όχημα στην περιοχή συγκροτήματος των λυκείων, μέσα στην πόλη της Καστοριάς.

Όταν έφτασαν στο σημείο μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου και της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, διαπίστωσαν ότι το άτυχο ζώο ήταν ήδη νεκρό και στη συνέχεια συνέλλεξαν βιοδηλωτικά ίχνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ποια είναι η βίδρα;

Η ευρασιατική βίδρα είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων και γι' αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Ο Αρκτούρος και η Ε.Π.Π. Καστοριάς απευθύνουν έκκληση προς τους οδηγούς που κινούνται στα παραλίμνια σημεία που αποτελούν βιότοπο της βίδρας, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια