Επεισόδια στην πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ελλάδα
Επεισόδια στην πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας συγκεντρώσεις και πορείας για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Δεκάδες συγγενείς και φίλοι του άτυχου τραγουδιστή, έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην οδό Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου μαχαιρώθηκε το 2013. Η προσέλευση είναι συνεχής, με τους συγκεντρωμένους να κλείνουν τον δρόμο.

Πολλοί ωστόσο που δεν συμμετέχουν στην πορεία, άφησαν ένα λουλούδι στο μνήμα του Παύλου Φύσσα, ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι ζητούν «να ολοκληρωθεί επιτέλους η δίκη και να καταδικαστεί ο Γιώργος Ρουπακιάς». 

Επεισόδια συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Επεισόδια στην Πάτρα

Ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στην κλούβα των ΜΑΤ που έχει παραταχθεί στο πλάι του Δημοτικού Θεάτρου εμποδίζοντας την πρόβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στο κέντρο της Πάτρας, μετά το τέλος της πορείας στην μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Μία ομάδα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έφυγαν από την πλατεία Γεωργίου όπου είχε καταλήξει η πορεία και κινήθηκαν προς την οδό Ερμού, με προορισμό το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης.

Στη συνέχεια, η ομάδα των ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, που απάντησαν με την ρίψη χημικών.

Νωρίτερα, ομάδα αγνώστων ατόμων είχε επιτεθεί κατά των γραφείων του κόμματος «Ελληνική Λύση», που βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου.

Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, λίγο πριν τις 7 και σε αυτήν συμμετείχαν αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΛΑΑΑΣ, ΟΚΔΕ), κινήσεις και στυλλογκικότητες.

Οι διαδηλωτές, φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και καταδίκης του φασισμού και του ναζισμού. Η πορεία μέσω των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή κινήθηκε προς την οδό Πολυτεχνείου όπου συνάντησε κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.

Στη συνέχεια, στην οδό Εγνατία, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών πέρασε μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα τμήμα της αποσπάστηκε και έστριψε προς την αρχαία Αγορά. Κάποια άτομα, που φορούσαν κουκούλες και κράνη, έριξαν βόμβες μολότοφ και αντικείμενα, κροτίδες και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Η ίδια ομάδα διαδηλωτών έφθασε στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Βενιζέλου όπου επικράτησε νέα ένταση, με ρίψεις αντικειμένων από τη μια πλευρά και δακρυγόνων και κρότου λάμψης από τους αστυνομικούς. Τελικά οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, ενώ αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News