Ελλάδα

Στις περιπολίες στέλνουν το φρουρό που έμεινε... άπραγος στην επίθεση του Ρουβίκωνα

Ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού μετατέθηκε στο Μεταγωγών μετά την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν

Το video που είδε το «φως» της δημοσιότητας από την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν ήταν αρκετό για να αλλάξουν τα δεδομένα τόσο για το φρουρό που απεικονίζεται όσο και για τον διοικητή του ΑΤ Ψυχικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο διοικητής πήρε δυσμενή μετάθεση καθώς στην αρμοδιότητά του είναι η φύλαξη της πρεσβείας μετά την επίθεση των αντιεξουσιαστών.

Ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού μετατέθηκε στο Μεταγωγών, ενώ ο φρουρός της πρεσβείας, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από το video της επίθεσης που δημοσιεύτηκε από την επιδρομή, απομακρύνθηκε και επέστρεψε στις περιπολίες.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με το επεισόδιο, αφού ο φρουρός δεν αντέδρασε όπως προβλέπει ο κανονισμός, αλλά προτίμησε να απομακρυνθεί όπως του ζητούσαν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Οι πληροφορίες από την Αστυνομία υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να απειλήσει τους επιτιθέμενους με το όπλο του και σε περίπτωση που νιώσει απειλή θα μπορούσε ακόμα και να πυροβολήσει στον αέρα. Αντίθετα όμως συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι εντολές που έχουν δοθεί είναι οι φρουροί να μην αντιδρούν, και απλά να κάνουν χρήση του μπουτόν ασφαλείας ώστε ειδοποιείται το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Δείτε το επίμαχο video: 

Σχόλια