Ελλάδα

Με εκπρόσωπο Τύπου «προχωρά» από εδώ και πέρα το ΥΠΕΞ Κύπρου

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει πλέον εκπρόσωπος Τύπου - Ο Δημήτρης Σαμουήλ αναλαμβάνει τη θέση

Για πρώτη φορά από το 1960 το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου αποκτά εκπρόσωπο τύπου και μάλιστα από σήμερα!

«Στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης, εκσυγχρονισμού, και ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για αμεσότερη ενημέρωση, το Υπουργείο Εξωτερικών προχωρεί από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 στη δημιουργία εξειδικευμένης Μονάδας Επικοινωνίας και Δημόσιας Διπλωματίας, καθιερώνοντας παράλληλα τον θεσμό του Εκπροσώπου Τύπου» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο λόγος για τον κ. Δημήτρης Σαμουήλ, Σύμβουλο Α’, που έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου, ενώ παράλληλα είναι και επικεφαλής της νέας Μονάδας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο κύριος Σαμουήλ είναι μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας από το 1999 και έχει στο παρελθόν υπηρετήσει, εκτός από την Κεντρική Υπηρεσία, στις Διπλωματικές Αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ελσίνκι, την Αγία Πετρούπολη, το Στρασβούργο, την Κοπεγχάγη και τη Γενεύη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου «κύρια αποστολή της Μονάδας Επικοινωνίας και Δημόσιας Διπλωματίας είναι η παροχή άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης για τις δράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, με απώτερο στόχο την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των θέσεων και των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η λειτουργία της Μονάδας αποσκοπεί επίσης στην ενίσχυση της κουλτούρας διαφάνειας και διαδραστικότητας στην καθημερινή λειτουργία του Υπουργείου, μέσω, μεταξύ άλλων, της καλύτερης και ποιοτικότερης αξιοποίησης της τεχνολογίας και των σύγχρονων μέσων άσκησης δημόσιας διπλωματίας, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.».

 

 

 

Σχόλια