Ελλάδα

Υπόθεση Παπαγεωργίου: Συγκλονιστική η κατάθεση της τραγικής μητέρας

Ράγισαν και οι πέτρες σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου για μία ακόμη φορά ενώπιον της Δικαιοσύνης, βρέθηκε η μητέρα του άτυχου νέου Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη.

Η τραγική μητέρα, που εδώ και έξι χρόνια αναζητεί τη σορό του παιδιού της, με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας για την απαγωγή του γιου της, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου με την έναρξη της δίκης κάλεσε τους κατηγορουμένους να πουν την αλήθεια.

Η κ. Θεοδωράκη, έχοντας στο πλευρό της συγγενείς και φίλους, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους τη φωτογραφία του αδικοχαμένου νέου, άρχισε την κατάθεσή της στο δικαστήριο ξεκινώντας από το ρόλο, που σύμφωνα με την ίδια είχε, ο φερόμενος ως βασικό πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ο 73χρονος οικογενειακός τους φίλος.

«Το παιδί μου το δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια... Είχα δυο οχιές μέσα στο σπίτι μου και έσκαψαν το λάκκο του παιδιού μου. Φάγανε το παιδάκι μου, δολοφόνοι, αλήτες...», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η τραγική μητέρα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ημερομηνία εξαφάνισης του γιου της (9/8/2012) όταν εκείνη δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς οι οποίοι, είπε, της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ.

Η κ. Θεοδωράκη είπε στο δικαστήριο πως μετά το τηλεφώνημα για λύτρα που δέχθηκε, επικοινώνησε αμέσως με τον 73χρονο κατηγορούμενο, στον οποίο, όπως είπε, είχε τυφλή εμπιστοσύνη. Η γυναίκα ανέφερε πως ο 73χρονος της είχε πει πως ήταν πράκτορας της CIA και είχε υψηλές γνωριμίες. «Έδειχνε άνθρωπος με κύρος δεν φαινόταν φίδι... Μετά έμαθα ότι δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση και ζούσε από τις λαμογιές», ανέφερε η ίδια.

Συνεχίζοντας  την κατάθεσή της, σύμφωνα με το protothema.gr, η τραγική μητέρα, ξεσπώντας σε λυγμούς πολλές φορές, ανέφερε ακόμη στο δικαστήριο: «Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος... Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας το δολοφόνο... Πιστεύω ότι έβαλαν το παιδί νεκρό στο πορτ παγκάζ... Ζητούσα να του μιλήσω και μου έλεγαν: "είναι μακριά". Με πίεζαν να μαζέψω τα χρήματα. Ήξεραν την περιουσιακή μου κατάσταση... Να μου πείτε, σας παρακαλώ, που βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου, να πηγαίνω να του μιλάω...».

Μάλιστα, η τραγική μητέρα όταν κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της εισαγγελέως και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 73χρονο κατηγορούμενο που καθόταν σε διπλανό εδώλιο έστρεψε το πρόσωπο της στην άλλη πλευρά και φώναξε: «Δεν θέλω να βλέπω τον αλήτη, το φονιά... Εγώ φταίω για όλα. Του είχα πει τα πάντα για την περιουσία μας».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η κ. Θεοδωράκη ανέφερε ακόμη πως οι απαγωγείς είχαν σχεδιάσει και την δική της αρπαγή μέσα από το σπίτι της την οποία απέτρεψαν οι αστυνομικοί.

 

Πρόεδρος: «Πείτε την αλήθεια»

Η δευτεροβάθμια δίκη ξεκίνησε με την πρόεδρο του δικαστηρίου να καλεί τους κατηγορουμένους να πουν την αλήθεια για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο 2012. «Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε , ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος, απευθυνόμενη στους τρεις από τους κατηγορούμενους που κάθισαν σήμερα στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό ο 73χρονος κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε ισόβια, ενώ η σύζυγός του σε κάθειρξη 18 ετών. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Σχόλια