Ελλάδα

Ο φρουρός της πρεσβείας του Ιράν «παραδίδεται» & ο Ρουβίκωνας τα... σπάει

ΕΔΕ διατάχθηκε για τον αστυνομικό που απλά κοιτούσε τα μέλη του Ρουβίκωνα κατά την επίθεση

Σάλο έχει προκαλέσει το video που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και δείχνει τη στιγμή της επίθεσης του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, με το φύλακα να μένει στην κυριολεξία… άπραγος.

Περίπου στις 6 τα ξημερώματα σημειώθηκε το περιστατικό στο Παλαιό Ψυχικό και η στάση του φύλακα προκαλεί έκπληξη! Γι’ αυτό το λόγο, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση με εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη.

Η ΕΔΕ, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, θα διερευνήσει την ανταπόκριση του φρουρού και γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά του, την ώρα που τα μέλη της συλλογικότητας τον έβγαλαν από το κουβούκλιο και έσπασαν τα τζάμια, ενώ αυτός φoρούσε μόνο ένα λευκό μπλουζάκι και είχε στον ώμο του το αυτόματο όπλο.

Όπως είπε ο αστυνομικός, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μόλις είχε πιάσει δουλειά, αφού ήταν η ώρα αλλαγής βάρδιας, και πήγαινε να φορέσει το πάνω μέρος της στολής του. Τότε είδε ξαφνικά μπροστά του τα μέλη του Ρουβίκωνα και όπως φαίνεται στο video που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο φύλακας απλά υπακούει, βγαίνει από το κουβούκλιο, κλειδώνει την πόρτα και αφήνει τα μέλη να κάνουν… απερίσπαστα τη δουλειά τους.

Δείτε το video: 

Σχόλια